Kezdőlap / Meditáció / A vonzás törvénye kamu?

A vonzás törvénye kamu?

Gondolj erre, mondogasd ezt és ezt a mantrát, s az életed gyökeresen megváltozik! Csakis jóra szabad gondolnod, rosszra sohasem. Ha véletlenül mégis betévedne egy kósza kétely, félelem, aggodalom, azonnal hessegesd el. Mondd neki: töröl, töröl – és helyettesítsd valami jóval.
Tényleg ennyire egyszerű lenne? A bennünk dübörgő szorongásokat egy szimpla szóátcsoportosítással ki tudjuk küszöbölni? Azt mondjuk: gazdag vagyok, és máris nem lesznek ott azok a fránya sárga csekkek a konyhaasztalon?! Vagy kijelentem: szép vagyok, okos és jó állásom van – miközben a sokadik csokis kekszet tömöm magamba a tévé előtt, kinyúlt melegítőalsóban.
Sosem hittem abban, hogy ez ennyire könnyű. Mert valahányszor kimondtam: bőséget vonzok életembe – a bensőmben valami megfeszült. És azt suttogta egy hangocska: – Hülye vagy?!
Hiszek abban, hogy pozitív hozzáállással, elvárásokkal fordíthatunk a sorsukon. Az ima ereje is óriási. De hogy tényként fogadjunk el olyan dolgokat, melyeknek csak az ellenkezője van jelen adott pillanatban az életünkben – már nem hiszek. És persze az ennek nyomán feltámadó bűntudat sem éppen a legpozitívabb érzések egyike.
Tegyünk azért, amit szeretnénk, kérjük a Jóisten segítségét, meditáljunk sokat – csendben, vagy akár nyugtató háttérzene mellett! Pihenjünk, relaxáljunk, de soha ne erőltessük azt, amiben a szívünk mélyén még nem tudunk hinni.
Ne tényként jelentsük ki a vágyainkat, hanem kérjük a megvalósulásukat! A Jóistentől, Angyalainktól, vagy egy Felsőbb Hatalomtól. De mivel az Univerzum sem egy kimeríthetetlen svédasztal, ahol a paraziták degeszre ehetik magukat, a való életben tegyünk igazi lépéseket is céljainkért.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A meditáció nem imádság

A meditáló elme csöndes. Ez nem olyan csend, amilyet a gondolkodás elképzel; nem a békés …

Hozzászólás