Abortusz

Minden nő egyik rémálma az abortusz. Egy életet megszakításához hatalmas lelki erő kell. Sok esetben betegség miatt kerül sor abortuszra. Ilyenkor nagyon fájdalmas a búcsúzás. A spontán vetélést is idesorolják, mint természetes úton létrejövő abortuszt. Abortuszon átesett nők sérülhetnek műtét közben, emiatt később nehezebben lehet majd gyerekük. A terhesség 12. hetéig lehet elvégezni a műtétet. Ilyenkor a petesejt még nem ágyazódott be olyan mélyen a méh falában, így viszonylag könnyen eltávolítható. A műtét során a méhszájat kitágítják mesterséges úton, vagy a méhnyakba vezetett nedvességre duzzadó eszközzel végzik. Ilyenkor a nyakcsatorna megsérülhet, majd terhesség során könnyebben kinyílhat a méhszáj. A baba előbb világra jöhet.
Az interneten évek óta kering egy film az abortuszról, Néma sikoly néven. Videó kamerával rögzítettek egy abortuszt, az eset után az alkalmazottak olyan lelki sérülést szenvedtek, hogy felmondtak. A videón tökéletesen látszik, hogy az anyában lévő magzat tudja, hogy valami rossz dolog történik vele és szabályosan menekül az eszközök elől. A felvételen látszik, hogy szó szerint összetörik a magzatot, majd kiszippantják az anyaméhből.
Az abortusz nincs ingyen, bár a TB támogatja, az altatás díjat ki kell fizetni, ami jelenleg harminc ezer forint kerül van. Előtte családsegítővel kell beszélgetni, meg kell jelenni minimum kétszer. Ők megpróbálják a nőt rábeszélni, hogy tartsa meg a magzatot. Ha nem tudták meggyőzni, akkor kiadják a csekket, és mehet abortuszra.
Abortuszon átesett nőket általában elítélik, főleg úgy, hogy nem is ismerik őket. De vajon ki tudja, hogy védekezett e, csak baleset történt? Vagy belekerült abba a 0,1%-ba, aminél teherbe eshet a nő fogamzásgátló tabletta mellett? Vagy betegség miatt kell elvettetnie a gyermeket?
Az emberek túlságosan ítélkeznek úgy, hogy nem ismerek a nők hátterét!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szakítás, de hogyan?

Mindenki átélte már azt, amikor úgy vélte, megtalálta számára a legmegfelelőbb partnert. Úszott a boldogságban, …

Hozzászólás