Kezdőlap / Egészség és fitness / Akupunktúra / Akkupunktúra a fülön

Akkupunktúra a fülön

Az emberi testrész egyik idegvégződésekkel legjobban ellátott területe a fül. A fülből jut el az agyba az impulzus. Kínában már kétezer évvel ezelőtt felismerték, hogy bizonyos területek ingerlésével, többféle betegség gyógyítható. A fülakkupunktúrát már időszámításunk előtt is alkalmazták.
A fülkagyló ugyan testünk csak kicsi részét teszi ki, a reflexterület izgatása mégis óriási hatást képes gyakorolni az egész szervezetre.
Ha a külső fülre egy kifejlett embriót rajzolunk, mégpedig fejjel lefelé állítva,egy térképet kapunk, ahol testünknek minden része megjelenik. A fülünkben pontosan megvannak azok a pontok, melyek ingerlésével a megfelelő szervünk működését tudjuk javítani. Ha valamely testrészünk nem működik megfelelően, akkor az ahhoz tartozó pont érzékeny, aktív, fájdalmas lesz.

A terápia abból áll, hogy a fül aktív pontjait egy tűvel stimulálják. A tűvel történő stimuláláson kívül gyógynövény magvakkal, mágneses golyókkal is történhet kezelés, ez akkor szokott inkább előfordulni, ha a páciens fél a tűszúrástól. A fület lehet elektromos eszközzel is kezelni, de nagyon hatékony a fül kézzel való masszírozása is.

A fülakkupunktúra is olyan módon működik, mint a normális akkupunktúra, beavatkozik a szervezet energia folyamataiba és jótékonyan befolyásolja az egész szervezet működését. Az eredmény nagyon gyorsan jelentkezhet, valakinél pl. akár a tű beszúrását követően szinte azonnal történhet valamilyen pozitív változás, például akár rövid idő alatt csökkenhetnek bizonyos fájdalmak, de nagyon jó pl. ellazításra is. A tű beszúrását követően szinte minden beteg ellazult állapotba kerül. Tudni kell, hogy a fül akkupunktúráját tűvel csak orvos végezheti, másnak nem engedélyezett, viszont a már fent említett más módon akárki elvégezheti a fül kezelését.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fogyókúra az akupunktúra segítségével

Nagyon sokan vannak a világon, akik nem túl elégedettek testsúlyukkal, alakjukkal. Persze sokszor ezek csak …

Leave a Reply