Kezdőlap / Egészség és fitness / Akupunktúra / Tű, mely nem okoz fájdalmat

Tű, mely nem okoz fájdalmat

Egy ember tűkkel teleszurkálva. Ijesztő és felkavaró látvány lehet. Pedig, mint az életben sokféle fájdalom, kis idő elteltével ez is a gyógyulás, az újjászületés lehetőségét hordozza.
Ősi kínai gyógymódról van szó, a keleti gyógyászatokban már 2500 évvel ezelőtt is használták. Európában 1927-ben kezdték ezzel a módszerrel gyógyítani a betegeket, melyet egy francia diplomatának, George Souliének köszönhetünk.
Az emberi test egy energiarendszer, és a benne áramló energia a csí, ami 12 energiapályán keresztül jut el a különböző szervekhez. E pályákat hívjuk meridiánoknak, melyek mentén 361 akupunktúrás pont helyezkedik el. A kezelés gyakorlatilag ezek stimulálásával történik oly módon, hogy a megfelelő pontba beleszúrják az előzetesen fertőtlenített tűt. Egyes esetekben csak pillanatokig, más akupunktúrás pontoknál viszont 10-20 percig is eltarthat egy kezelés.
Hatásai: a vérben lévő fájdalomcsillapító anyag felszaporodik, a testben idegi, hormonális folyamatok indulnak be. Előfordulhat szédülés, kisebb áramütésszerű érzés, valamint kellemes ellazulás, pihenés is.

Akupunktúrával kiválóan kezeltethetjük magunkat, amennyiben:
-ízületi problémákkal küzdünk,
-nehezen megy az ellazulás, gyakran stresszelünk, lelkileg kemény időszakon megyünk át
– alvászavaraink vannak
– sokszor szédülünk
– gyenge az immunrendszerünk, sűrűn megfázunk
– allergiásak vagyunk
– a túlsúlyunktól még nem tudtunk megszabadulni
– fáj a hasunk
– állandó bőrproblémáink már nagyon zavaróak.

A tűkkel való kezelés biztató eredményeket mutat a szenvedélybetegek terápiájában is: alkohol, cigaretta, játékgép, egyéb függőségek; valamint ha évek óta hiába vágyunk kisbabára, illetve ha impotenciával, szexuális gondokkal küzdünk.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fogyókúra az akupunktúra segítségével

Nagyon sokan vannak a világon, akik nem túl elégedettek testsúlyukkal, alakjukkal. Persze sokszor ezek csak …

Leave a Reply