Kezdőlap / Egészség és fitness / Akupunktúra / Akupunktúra tűvel, cérnával

Akupunktúra tűvel, cérnával

Az akupunktúra Kínából származó gyógymód, a kínai orvoslások közül az egyik legismertebb gyógyító technika. A keleti orvoslásban nagyon elterjedt gyógykezelés melynek eredete 3-4 ezer évre nyúlik vissza. Ma már a nyugati orvoslásban is elismert gyógymód lett, az akupunktúra egyre jobban beépül az emberek tudatába is.
Az emberi test felszínén 365 akupunktúrás pont található, melynek kétharmad része a gerinc mellett helyezkedik el. A test minden részén megtalálható akupunktúrás pontokat meridiánok kötik össze, ezeken a meridiánokon keresztül áramlik az energia az emberi szervezetben. A kínai orvoslásban ezt az energiát csí-nek, nevezik.
Ha a test akupunktúrás pontjait gondolatban összekötjük, akkor egy hálószerű vezetéket kapunk, mely behálózza az emberi testet. Ha ebben a vezetékben hiány keletkezik, vagy akadály képződik rajta, akkor az gátolja a folyamatos energiaáramlást.
Az akupunktúrás pontok különböző belső szervekkel vannak kapcsolatban. Az energiaáramlásban bekövetkezett zavar miatt a belső szervek működése sem lesz kielégítő, kialakul a betegség.
Az akupunktúra legelterjedtebb és legismertebb formája, amikor speciális tűvel ingerlik a test akupunktúrás pontjait. A tűt speciális módon kis csavargatással bevezetik a test akupunktúrás pontjaiba. Ez ritka esetben jár komoly fájdalommal, a betegek nagy része csak bizsergést érez a szúrás hatására. Mellékhatása szinte nincs is, de ha nem hozzáértő végzi el a beavatkozást, akkor előfordulhat szövődmény.
Akupunktúrás kezelés végezhető az egész testen, és végezhető csak egyes testrészeken.
Ma már léteznek olyan akupunktúrás kezelések, amelyeknél már nem szúrják meg a beteget, hanem lézerrel, ultrahanggal, mágnessel, ingerlik az akupunktúrás pontokat.
A cérnabeültetés az akupunktúra egyik mai változata. A hatékonyság növelése céljából az akupunktúrás pontokba, steril felszívódó cérnát vezetnek be. A tűs kezelés általában 30 percig tart. A cérna beültetési akupunktúrás módszerrel, sokkal erőteljesebb hatás érhető el, mivel a cérna felszívódási ideje hetekig is eltart. Ez alatt az idő alatt a cérna folyamatosan ingerli az akupunktúrás pontokat.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fogyókúra az akupunktúra segítségével

Nagyon sokan vannak a világon, akik nem túl elégedettek testsúlyukkal, alakjukkal. Persze sokszor ezek csak …

Hozzászólás