Kezdőlap / Egészség és fitness / Akupunktúra / Akupunktúra vs. nyugati orvoslás

Akupunktúra vs. nyugati orvoslás

Az akupunktúrás kezelést sokan kuruzslásnak tartják, nem valódi gyógyításnak. Pedig Magyarországon is csak orvosok végezhetik, kizárólag olyanok, akik minősített akupunktúrás vizsgát is a magukénak mondhatnak.
Az emberi szervezet egy megbonthatatlan egység, nem lehet elkülönítetten, részeire bontva kezelni. A tűszúrásos gyógymódot alkalmazó orvosok sem külön vizsgálják a hozzájuk fordulók problémáit, hanem holisztikusan, hiszen minden mindennel összefügg, egymásra hatással van. A hagyományos nyugati orvoslással ellentétben az akupunktúrát végzők nem vegyszerekkel, kemikáliákkal gyógyítanak, hanem a szervezet energetikai egyensúlyát igyekeznek helyreállítani, a meridiánok melletti akupunktúrás pontokat stimulálni.
Miután átnézték leendő pácienseik leleteit, a megmért pulzusból és a nyelvből is fontos információkat szűrhetnek le. Ugyanilyen árulkodó lehet például az arcszínünk, a viselkedésünk, hangunk, szagunk és kedélyállapotunk is. Csupa-csupa olyan tényező, melyről nem is gondoljuk, mennyi mindent tud egy értő szakembernek közvetíteni rólunk, aktuális állapotunkról.
A kezelés maga nem fájdalmas, bár a bőr bizonyos területein előfordulhat úgynevezett tűérzés, amikor a páciens úgy érzi, hogy dagad, feszül, zsibbad az érintett terület. Kisebb áramütés-szerű érzést is megélhet. Kifejezetten jót jelent, ha a tűszúrásos kezelést követően, illetve már az alatt elálmosodunk, jótékony, relaxált, ellazult állapotba kerülünk. Ilyenkor legyünk nagyon óvatosak az orvosi rendelőből való távozáskor, a közlekedésben és kb. félóráig lehetőleg ne vezessünk autót.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fogyókúra az akupunktúra segítségével

Nagyon sokan vannak a világon, akik nem túl elégedettek testsúlyukkal, alakjukkal. Persze sokszor ezek csak …

Leave a Reply