Kezdőlap / Egészség és fitness / Akupunktúra / Akupunktúrás kezelés

Akupunktúrás kezelés

Az akupunktúrának több válfaja létezik én most a fogyással kapcsolatban szeretnék írni nektek néhány jó tanácsot.

Mi is az akupunktúra:
Az akupunktúra mechanikai ingerlések segítségével próbálja meg a test energetikai egyensúlyát visszaállítani. Az akupunktúrás kezelések során a bőrfelszín bizonyos pontjait tűszúrásokkal stimulálják, így próbálják a szervezet működésének harmóniáját optimalizálni. Az emberi szervezet számára káros mellékhatással nem járnak. A hagyományos kínai orvoslás csoportba sorolja az elhízás okait: emésztőszervrendszer, lép, máj, szív, vese. Ezen szervek működését az akupunktúra kedvezően befolyásolja, és az egyensúlyi állapot helyreállításával megszüntethetők egyéb problémák is.

A tűktől való félelem
A tűk használatától azonban sokan félnek. Elsősorban a vélt fájdalom miatt, másrészt sokan gondolják, hogy a kezelés alatt egy rendelőben mozdulatlanul kell feküdni. Mindezt azonban cáfolják a tapasztalatok, hiszen ha kellő szakértelemmel felvértezett akupunktőrhöz fordulunk, fájdalomról szó sem lehet, valamint a tűk behelyezése után sem tilos a mozgás. Nincs mitől félni, hiszen a szakszerűen behelyezett tűk stabilan állnak az akupunktúrás pontokon, és hacsak szándékosan ki nem tépik őket onnan, nem mozdulnak el.

Milyen esetekben nem használható az akupunktúrás kezelés:
– szoptatás első hat hónapjában
– terhesség alatt
– idősebbek és nagyon fiatal (10év alatt)
– legyengült szervezett
– daganatos betegségeknél
– vérzékeny betegeknek a lézeres akupunktúrát ajánlják
– fémallergia esetén aranytű

Legtöbben úgy gondolják, hogy csak magával az akupunktúrával is lehet fogyni, ez így nem teljesen igaz ki kell egészíteni megfelelő étkezéssel alacsony energiatartalmú, gyümölcsökben, zöldségekben, fehérjékben gazdag, ugyanakkor zsírban és szénhidrátban szegény étkezés kiegészítése, mozgás, kevés hús, változatos étrend, és lehetőleg este 6 után ne együnk, így garantálja annak sikerét. Fogyás során napi 1000-1200 kcal körüli diétát kell betartani.

Következő nagy kérdés: Menyit fogyhatok a kezeléssel?
A kezelés egy időben 6-8 hétig tart ez alatt heti 0,5-1 kg lehet fogyni. Ez a folyamat így hosszabb ideig fenntartható, mert ez a súlycsökkenés nem terheli meg a szervezetet. Ha a diétát nem tartjuk be (csoki,nasi,csípsz) akkor sajnos az akupunktúrás kezelés nem lesz sikeres! Természetesen összealíthat mindenki maga életritmusának megfelelő energia bevitelű étrendet és ezt kiegészíti a kezeléssel biztos, ill. maximális hatást érhet el.
Abban az esetben, ha hormonális gondok okozzák a fogyási nehézségeket (pajzsmirigy alulműködés, rendszertelen menzesz ), akkor a fogyás megindulása érdekében először a hormonális egyensúlyt kell helyreállítani.

Milyen akupunktúrás kezelések léteznek?
Két fajtát különböztethetünk meg, a rendszeres, ahol alkalmi kapcsolatban állunk az orvossal ez heti 3-4 alkalmat jelent, ez azért lehet jó, mert kontaktusban maradunk a kezelőorvossal így bármilyen probléma észlelés esetén azt tudjuk kezelni. Érdemes olyan akupunktúrás rendelőt választani, ahol nagy hangsúlyt fektetnek a páciensek megfelelően relaxált állapotának elérésére, a kezelések zavartalanságára. Az egyszer használatos, steril tűk 30-40 percig vannak a fülben.
A másik lehetőség a fülbelövés a fül bizonyos pontjára, ezeket hordani kell 3-4 hétég, de nem tovább, aztán el kell távolítani. Ezek a fülbevalók általában aranyréteggel vannak ellátva így a fém érzékenyek is hordhatják.
Akupunktúrával és diétával (kalóriaszegény étrend) hatékonyan lehet fogyókúrázni, mivel a szervezet egyensúlyi állapotának visszaállításával szabadít meg a felesleges kilóktól.
Biztonságosan és fájdalommentesen segíti a fogyást.
Jelentősen csökkenti az étvágyat.
Belső szervek aktiválásával gyorsítja az anyagcserét.
Segítségével elkerülhetők a fogyókúrák kellemetlen mellékhatásai, mint pl.
Az állandó éhségérzet
Az evés utáni sóvárgás
A feszült, ideges lelkiállapot

Kezelés ára:
Tudni kell, hogy az akupunktúrás kezelések nem tartoznak a legolcsóbb fogyókúrás kezelések közé, de éppen azért, mert hatásukra valóban beindul a fogyás folyamata és a siker tartósnak. A szalonban végzett sorozatos kezelések valóban drágák, általában 3000-5000 Ft-ba kerülnek alkalmanként. Egy négyhetes kezelés sorozat így néhány tízezer forintba kerül. Ha a fixen beültetett, egyszer használatos tűket választjuk, akkor ennél jóval olcsóbban, tízezer forint környékén vagy az alatt is megúszhatjuk az akupunktúrás kezelés árát – ezek az árak függnek az adott helyektől mindég érdemes előre érdeklődni.
Remélem, segíthetem néhány dologban az akupunktúrával kapcsolatban

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fogyókúra az akupunktúra segítségével

Nagyon sokan vannak a világon, akik nem túl elégedettek testsúlyukkal, alakjukkal. Persze sokszor ezek csak …

Leave a Reply