Kezdőlap / Egészség és fitness / Akupunktúra / Akupunktúrával a meddőség ellen

Akupunktúrával a meddőség ellen

A nyugati országok orvosai egyre inkább elismerik az akupunktúra jótékony hatását számos egészségügyi probléma kezelésében, a fájdalomcsillapításon át egészen a dohányzásról való leszokásig. A legújabb kutatások szerint az ősi kínai gyakorlat még a meddőség kezelésében is hasznos eljárás lehet, illetve nagymértékben növeli az in vitro megtermékenyítés sikerességének esélyét.

Az akupunktúra mind konvencionális kezelésekkel együtt alkalmazva, mind pedig önmagában megoldás lehet a meddőséggel küzdő nők számára. Önmagában alkalmazva az olyan párok számára lehet hatásos, akiknél a meddőség hátterében valamilyen funkcionális probléma áll, mint például a rendszertelen peteérés.

A kérdés, hogy az akupunktúra miért lehet hatásos a meddőség kezelésében, egyelőre megválaszolatlan. Az akupunktúrás orvosok többsége szerint a gyakorlat lényege, hogy szabályozza a szervezetet, ezáltal a szaporító szervek vérellátását is növeli és a hormonrendszert is stabilizálja. Mások szerint az akupunktúra hatékonysága abban rejlik, hogy a konvencionális meddőségi kezelésekben részt vevő nők az alternatív gyógymódoknak köszönhetően nyugodtabbak és kevésbé szoronganak az eljárások alatt, így azok nagyobb valószínűséggel lesznek sikeresek.

Kutatások szerint ez különösen az in vitro megtermékenyítésben részt vevő nőkre igaz. Egy 2002-ben Németországban végzett kutatás kimutatta, hogy lombikbébi programban és akupunktúrás kezelésen egyszerre részt vevő nők nagyobb arányban estek teherbe, mint azok, akik nem vettek igénybe alternatív kezeléseket. Ugyanez a tanulmány arra is rámutatott, hogy a vetélések száma is alacsonyabb volt azoknál a nőknél, akik rendszeresen jártak akupunktúrás kezelésre.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fogyókúra az akupunktúra segítségével

Nagyon sokan vannak a világon, akik nem túl elégedettek testsúlyukkal, alakjukkal. Persze sokszor ezek csak …

Hozzászólás