Allergia

Allergiája mindenkinek lehet. Ez elől nem menekülhet senki, de az már nem mindegy hogy milyen típusú az allergia.
Több fajta allergia létezik, van aki állatszőrre van aki növényekre allergiás van aki a poratkára és vannak a gyerekek akik az iskolára allergiásak.
Az allergiának több tünete van. Orrfolyás, tüsszögés, viszkető szem. Ezek általában akkor jönnek elő amikor az ingerlő tárgy,lény,növény a közelünkbe van. Például a macskaszőrre vagyunk allergiásak ha olyan helyre megyünk ahol van macska máris jelentkezhetnek a tünetek. Ilyenkor egyet lehet tenni. Elmenni a macska közeléből.

Az allergiákra vannak különféle gyógyszerek de mielőtt ezekkel elkezdenénk foglalkozni feltétlenül menjünk el az orvosunkhoz. Ekkor Ő el fog küldeni bennünket egy allergiavizsgálatra ami a következőkből áll:

Nem kell megijedni ez a fajta vizsgálat nem fáj. Egyszerűen csak a karunkra csöpögtetnek különféle kikevert folyadékokat amik tartalmazzák az ingerlő, allergiát kiváltó anyagokat. A karunkon több helyen végigcsöpögtetik és ahol pirosodik a bőr illetve viszket arra a bizonyos dologra vagyunk allergiásak. Egyértelmű.
Ezután plusz vizsgálatképpen még bele is kell fújnunk egy gépbe ami azt nézi hogy allergiás közérzetben milyen, mekkora kapacitású a tüdőnk.

Mikor ezekkel végeztünk kapunk egy papírt amire rá van írva hogy mire is vagyunk allergiásak. Majd kapunk egy receptet amivel kiválthatjuk az ellenszert. Már ha kapunk mert az is lehet hogy nem vagyunk annyira allergiások arra a valamire így kibírjuk az egyszeri allergiát.

Vannak olyan allergiások akiknek szezonálisan jön elő az allergia. Bizonyos növényekre melyek tavasszal nyílnak de olyan is van hogy tavasztól őszig egyfolytában tüsszög az illető.

Az allergia elleni gyógyszerekkel is vigyázni kell mert mint minden más gyógyszernek ennek is vannak mellékhatásai. Figyelni kell az összetevőkre is, mert ha a benne lévő összetevőre is allergiásak vagyunk akkor abból hatalmas nagy probléma alakulhat ki. Ezért kell feltétlenül előbb orvoshoz menni nem pedig saját magunknak megállapítani a tüneteket és magunkat kezelni.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Poratka allergia

Mi az a poratka allergia? A poratka allergia egy túlérzékenységi reakció az emberi szervezet részéről, …

Leave a Reply