Kezdőlap / Egészség és fitness / Allergia / Allergia és horkolás

Allergia és horkolás

A horkolás az a rendellenesség, amely általában nem az érintett személynek, hanem a környezetének okozza a legtöbb bosszúságot. Az illető valószínűleg többet és nyugodtabban alszik, mint családtagjai.
A jellegzetes horkoló hang akkor keletkezik, amikor a szükséges levegő mennyiséget valamilyen légúti akadály miatt nagyobb sebességgel kell belélegezni, és a lágy szövetek, mint például a nyelv, a felső garat és a nyelvcsap berezonálnak. Túlsúlyosság esetén a felesleges zsírszövetek szorítják össze a légutakat.
Amikor megfázás vagy allergia következtében orrdugulás alakul ki, a gyulladásban levő szövetek és a többletváladék ugyancsak gátolják a légáramlást.
Az allergia okozta orrdugulás enyhítése érdekében a padló és a függönyök rendszeres tisztításával szorítsuk vissza az irritáló anyagokat; a por, a penész és az állati eredetű allergének megjelenését otthonunkban.
A gyógynövény szakértők a csalánteát a virágpor – allergia által okozott gyulladás csökkentésére használják. Naponta legalább három csészével ajánlott inni, az egyiket közvetlenül lefekvés előtt. Használhatunk elalvás előtt orrdugulás elleni orrcseppet is, orrspray-t vagy antihisztamint. Az orrcsepp hosszú időn keresztül való alkalmazása azonban a nyálkahártyák egészsége szempontjából nem javasolt. A sós orrspray-t régóta használják az orrjáratok tisztítására és hidratálására. Ha az orrdugulás vörös, duzzadt szemekkel is párosul, valószínűleg tényleg allergiáról van szó.
Amennyiben bebizonyosodott, hogy nem megfázás, túlsúly vagy túlzott alkoholfogyasztásnak köszönhető folyamatos horkolásunk, érdemes allergiával foglalkozó orvost felkeresnünk, aki a kiváltó okok megtalálásával nyugodtabbá teheti saját és családtagjaink éjszakáit is.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Poratka allergia

Mi az a poratka allergia? A poratka allergia egy túlérzékenységi reakció az emberi szervezet részéről, …

Leave a Reply