Kezdőlap / Önismeret / Agykontroll / Alváskontroll

Alváskontroll

Sok ember számára okoz nehézséget, hogy egy gondokkal teli nap után könnyedén álomba zuhanjon, vagy éjjel felébredve visszaaludjon. Ahelyett, hogy ilyenkor az altatóhoz nyúlnánk, hívjunk inkább segítségül egy természetes gyógymódot, az agykontrollt. Egy pár perces egyszerű technika alkalmazásával örökre megoldódhatnak alvásproblémáink.
Az alváskontroll lényege lépésről lépésre:
Helyezkedj el ágyadban úgy, ahogy számodra legkényelmesebb, majd próbálj ellazulni. Behunyt szemmel számolj lassan visszafelé 3-tól 1-ig úgy, hogy közben képzeld magad elé a számokat leírva. Képzelj el egy táblát, minden apró részletére odafigyelve. Rajzolj rá gondolatban egy kört, és írj bele egy nagy X-et. Óvatos mozdulatokkal, ráérősen töröld le az x-et. Ha készen vagy, a tábla jobb felső sarkába írd fel a „Mélyebbre” szót. Ezután a körbe írd be a 100-as számot, és az előzőhöz hasonlóan töröld le. Amint végeztél, írd át a mélyebbre szót a táblán még egyszer. Addig folytasd csökkenő sorrendben a kör közepébe a számokat, amíg el nem alszol. Ha elkalandozol, és elfelejted, hol tartottál, ne ess kétségbe, haladj tovább egy tetszőleges számmal.
A technika hatásossága abban rejlik, hogy míg arra ügyelsz, hogy minden részletet elképzelj, addig sem a problémákon vagy azon töprengsz, mikor alszol már el végre. Unalmas, ez igaz, de épp ettől fogsz könnyedén elaludni. Lehetséges, hogy elsőre nehézségekbe fogsz majd ütközni, de némi gyakorlással a képzeled is könnyebben irányíthatod, és egy idő után másodpercek alatt elalszol majd.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ébredés- és ébrenlétkontroll

Ha reggel időre kell megjelennünk valahol, gyakran aggódunk azon, hogy el fogunk-e aludni. Az ébredéskontrollal …

Hozzászólás