Kezdőlap / Önismeret / Agykontroll / Ébredés- és ébrenlétkontroll

Ébredés- és ébrenlétkontroll

Ha reggel időre kell megjelennünk valahol, gyakran aggódunk azon, hogy el fogunk-e aludni. Az ébredéskontrollal többé nem kell ettől félnünk, ébresztőóra használata nélkül is kipattan majd a szemünk a megadott időben.
Elalvás előtt menj le az alapszintre a 3-ról 1-re módszer segítségével. Képzelj magad elé egy órát, amin az az időpont szerepel, amikorra biztosan fel kell ébredned. Mondd el magadban: „Ez az az időpont, amikor fel akarok ébredni, ez az az időpont, amikor fel fogok ébredni!” Ha nem vagy biztos a módszer sikerességében, ne kockáztass, előbb próbáld ki néhány olyan alkalommal, amikor egyébként nem kellene felkelned. Fontos, hogy ne állíts ébresztőt, mert a tudatalattid arra fog hagyatkozni, hogy akkor sincs gond, ha nem sikerül.
Amikor alvásra még csak gondolnod sem szabad, és el szeretnéd űzni az álmosságodat, kávé és energiaitalok helyett élj az ébrenlétkontroll technikájával.
Helyezkedj el kényelmesen, menj le az alfa szintre, és mondd: „Álmos vagyok, fáradt vagyok. Nem akarok álmos lenni, nem akarok fáradt lenni. Azt akarom, hogy éber és friss legyek, hogy jól és tökéletesen egészségesnek érezzem magamat. Hamarosan 1-től 5-ig számolok, öthöz érve kinyitom a szemem, friss leszek, éber leszek, jól és tökéletesen egészségesnek érzem majd magam, jobban, mint korábban. Nem leszek álmos és fáradt. Friss és éber leszek. 1-2-3, öthöz érve kinyitom a szememet, friss leszek, éber leszek, jól és tökéletesen érzem magamat, jobban, mint korábban. Nem leszek álmos és fáradt. Friss és éber leszek. 4-5, szemem nyitva, friss vagyok és éber, jól és tökéletesen egészségesnek érzem magam, jobban, mint korábban. És ez így van.” Ha pár perc múlva mégis elálmosodnál, ismételd meg még egyszer a technikát. Ennek ellenére, amint lehetőséged adódik rá, alaposan aludd ki magad, mert az elmédet sem lehet határtalanul kihasználni.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Relaxáció az agykontrollban

Bizonyára tapasztaltad már, hogy az álom és az ébrenlét határán lenni milyen kellemes és nyugodt …

Hozzászólás