Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / Ami a szoptatáshoz kell

Ami a szoptatáshoz kell

Szoptatós melltartó
Ezeket a melltartókat speciálisan arra tervezték, hogy szoptatáskor könnyen le lehessen gombolni vagy cipzárazni őket. Számos modell közül lehet manapság már választani.
A lényeg minden esetben az, hogy megfelelő méretű és kényelmes legyen számodra. A jó szoptatós melltartó pamutból készül, széles állítható vállpántja van, ami kényelmes alátámasztást biztosít a melleknek, és nem szorítja a mellbimbókat, mert az a tejcsatornák eldugulásához vezethet. Azt javaslom, hogy meg a szülés előtt vegyél két darab szoptatós melltartót. Ha a tejbelövellés után is kényelmesnek bizonyulnak, akkor vásárolj további két darabot ugyanabból a modellből.

Melltartóbetét
Kezdetben nagyon sok melltartóbetétet kell majd használnod, mivel azt minden egyes szoptatás után le kell cserélned.
Sok anyuka esküszik a kör alakú betétre, azonban én azt tanácsolom, hogy próbálj ki több fajtát is. Sok esetben a drágább termékeknek jobb az áteresztőképessége, így hosszú távon érdemes a borsosabb árút megvenni.

Szoptatós párna
A szoptatós párnákat arra tervezték, hogy az anyuka dereka köré illeszkedve a szoptatáshoz szükséges magasságra emeljék a kisbabát. A szoptatós párnát használhatod arra is, hogy az éppen felülni tanuló babát megtámaszd hátulról. Amikor szoptatós párnát veszel, mindenképpen figyelj arra, hogy olyat válassz, amin levehető és mosható huzat van.

Mellápoló krém és spray
Mellápoló termékeket nem csak a mell ápolására, hanem a szoptatás során fellépő esetleges fájdalmak kezelésére is használnod kell. A szoptatás során fellépő fájdalmak oka legtöbb esetben azonban a rossz mellre helyezési pozíció, amin a mellápoló termékek nem tudnak segíteni. Ezért, ha szoptatás során vagy után bármilyen fájdalmat érzel, úgy mindenképpen tanácsos a védőnővel vagy egy szoptatási tanácsadóval konzultálnod, még mielőtt bármilyen mellápoló terméket veszel. A szoptatási időszakban nem ajánlatos semmilyen egyéb krém, vagy szappan használata. A legjobb az, ha naponta kétszer és minden szoptatás után is egyszerűen lemosod melleidet tiszta vízzel, majd bekened egy kis anyatejjel, és hagyod a levegőn megszáradni.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A babaruhák mosása

Miután valószínűleg rengeteg időt (és egy kisebb vagyont) fordítottál a kisbabád ruhatárának beszerzésére, érdemes nagyon …

Leave a Reply