Kezdőlap / Reumás betegségek / Amit a reumás betegségekről tudni érdemes!

Amit a reumás betegségekről tudni érdemes!

A reuma valamennyi ízületet veszélyeztető gyulladásos betegség.
Többnyire lábon,kézen,csuklón fordul elő ez a kellemetlen gyulladás érzet.
Mely sokszor több ízület gyulladásával jár.
A betegség az ízületi belhártyán jön létre melynek következményeképpen az ízületi porc és a csont fokozatosan tönkremegy.E betegség véglegesen nem gyógyítható de megfelelő kezelés mellett jól karban tartható.Magyarországon 80-90 ezer főre tehető a reumás betegek száma.Az enyhébb gyulladással járó eseteket,sokszor későn diagnosztizálják.Leggyakrabban a 40-50 éves nőket fenyegeti ez a probléma,de férfiaknál sem kizárható,és bármely életkorban kifejlődhet.
Létezik egész gyermekkortól kialakuló fajtája is,mely megkeseríti a beteg életét egy egész életen át.
Tünetei az alábbiak:kéz,láb és az ízületek fájdalmai duzzanatok létrejötte.Sőt a reggelenti merevség érzet mely igen csak kellemetlen tünet,ekkor a betegnek ízületeit tornáztatnia kell.
A betegséget gyakran az orvosok is összekeverik más betegséggel,hisz korai stádiumban igen csak jól reagál különféle gyulladáscsökkentő gyógyszerekre a reuma.
Sajnos ez a betegség a mai tudomány álláspontja szerint véglegesen nem gyógyítható.De jól karbantartható megfelelő kezelés mellett.Fokozatosan figyeljünk ízületeink egészségére,és ha kialakul a probléma keressük már fel az orvost hisz azért van hogy a betegségeinken segítsen,tanácsot adjon.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Reumás fájdalmak csökkentése

Gyerekkoromban, még csak idős emberektől hallottam, hogy fáj a válluk, térdük, fájnak az izületeik, és …

Leave a Reply