Kezdőlap / Étel és ital / Ínyecségek / Amit még nem tudtál a fagyiról

Amit még nem tudtál a fagyiról

Nyáron a fagyi a legkedveltebb nyalánkságunk. Azt, hogy a tölcsérbe fogyasztjuk minden ember tudja, de azt, kevesen ismerik, hogy milyen sokrétű édesség. A fagyi sokrétűségéből ízelítőül néhány praktika:
A fagylaltot nemcsak a tölcsérből, fagylaltospohárból fogyaszthatjuk hanem a fagylalt ízével harmonizáló kosárkában, mint pl. kivájt sárgadinnyébe, ananászba, körtébe stb.
A fagylaltot tálaláskor meglocsolhatjuk gyümölcsöntettel, szörppel, csokoládé vagy vanília öntettel, édes likőrrel, és ezeket még megduplázhatjuk, ha tetejét tejszínhabbal díszítjük.
A tálkában, kelyhekben kínált fagylalthoz adhatunk babapiskótát, rolettit vagy ostyát. Ügyeljünk arra, hogy ezeket mindig jól zárható dobozba, száraz helyen tároljuk, mert a levegő nedvességtartalmát magukba szívják és megpuhulnak.
A gyümölcslevest vagy a jegeskávét is feldobhatjuk egy-egy gombóc fagylalttal.
Nyári ebéd után jólesik egy pohár jéghideg fagylaltos ital. A fagylaltot tehetjük málna, eper stb. turmixba, adjunk hozzá szívószálat vagy egy hosszú kanalat és azon nyomban tálalhatjuk.
A fagylalt kitűnő vendégváró is lehet, hisz jó előre elkészíthetjük. Váratlan vendégek esetére nem árt, ha nyáron mindig tartunk a fagyasztó mélyén egy-két fajta fagylatot.
Ha formában készítettünk fagyitortát vagy parfét legegyszerűbben úgy tudjuk kivenni, hogy a formát még fagyott állapotban egy pillanatra forró vízbe mártjuk, és így borítjuk a tálra.
A díszítésre szánt tejszínt jéghidegen tudjuk kemény habbá verni.
Jó tanács fogyni vágyóknak! Egy-egy gombóc energia tartalma 80-130 kcal, attól függ milyen fagylaltot fogyasztunk. Ha féltjük a vonalainkat erre is gondoljunk mielőtt elkezdenénk a nyalakodást!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hideg, banános narancsleves

A banán igazából téli gyümölcsös, de ma már egész évben minden áruház és zöldségesbolt polcain …

Leave a Reply