Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Szétválasztó diéta

Szétválasztó diéta

A szétválasztó diéta alapja, hogy a fehérje, és szénhidráttartalmú ételeket nem esszük egyszerre, csak külön-külön, más időben. Ezt a fajta diétát megkönnyítheti, ha tisztában vagyunk azzal, hogy mi, melyik csoportba tartozik.
Az alap szénhidráttartalmú ételek a következők: A gabonafélék 80%-a, mint például búza, rozs, zab, gersli, tönköly, árpa, kukorica, hajdina, rizs (hántolatlan), korpás kenyér, korpás zsömle, vagy egyéb más, ami korpás lisztből készült. Továbbá a tészta, krumpli, fekete kenyér-, és tészta, banán, szárított gyümölcs, datolya, füge, méz, juharszirup, körte és alma, rostos lé, sör.
Vannak olyan ételek is, amit bármihez (szénhidráthoz, és fehérjékhez egyaránt) lehet enni, mert semlegesnek számítanak: Szinte mindegyik zöldség, a padlizsántól egészen a hagymáig, kivételt képez a paradicsom, azt nem lehet mindennel. Ez azért érdekes, mert a zöldségek is szénhidrátok. A zsírfélék közül a keményítetlen, és a finomítatlanok, ezt általában feltüntetik a csomagoláson. Valamint bármihez ehetők a következők: vaj, margarin, olaj, tejszín, tejföl, sajt, savanyított termékek, és 60%-os, vagy annál nagyobb zsírtartalmú sajtok. (Egyébként a tejtermékek fehérjék)
Ezen kívül vannak termékek, melyet feltétlenül kerülni kell. Ezek a következők: Kerülni érdemes a fehér lisztből készült termékeket, és a fehér lisztből készült tésztákat is. Ezen kívül a fényezett rizst is, a szárított hüvelyeseket. Semmiképp ne fogyasszunk előre elkészített ételeket, vagy konzerveket. A cukor sem tesz jót. Továbbá szintén tiltólistára kerül a sertéshús, és az abból készített ételek, kolbász, vagy sonka is. A nyers húst, a nyers tojásfehérjét, a füstölt, vagy lángolt húskészítményeket is. Ezen kívül a mogyorót, a gesztenyét, a borsot, a fekete teát, kávét, kakaót, a lekvárt, és a vörös áfonyát.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Leave a Reply