Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Túlsúly házasság után

Túlsúly házasság után

Sokan meghíznak, amint megházasodnak, ha nagyon nem is, de láthatóan. Manapság az emberek általában nagyon nagy figyelmet fordítanak a külsejükre. A plusz kilók azonban nem tesznek jót az önbizalmunknak, és úgy érezhetjük, hogy a vonzerőnknek sem. Mi az oka a házasság utáni súlygyarapodásnak?
Például az, hogy nem otthon eszünk. Házasság után nehezebben kerülhetjük el a baráti meghívásokat, családlátogatásokat, vendégeskedést, főleg ha a mi tiszteletünkre szerveznek valamit. Ilyen helyzetben szinte lehetetlen diétázni.
Ehhez hozzájárul, hogy a friss házasok szeretik felfedezni az új helyeket, ideértve az éttermeket is. Az éttermi és a gyorséttermi ételek sok zsírt tartalmaznak. Mindemellett a rendszeres mozgásra sem jut sok idő, mert jóval több időt töltünk az új családunk társaságában.
Az első benyomás sokat számít, ezt tudjuk. A feleségek igyekeznek a legjobbat főzni a férjüknek, na meg persze a családot is szeretnék megnyerni. Az ízesebb, zsírosabb ételek természetesen jobban is hizlalnak.
A párok főleg az első időkben szeretnek együtt enni. Sok feleség, hogy megvárja a férjét az evéssel, csipeget hogy ne legyen éhes, de ne is egyen egyedül. Ez megint plusz kalóriákhoz vezet.
Az érzelmi evésről nem is beszéltünk még, pedig a házassággal és az újdonságokkal járó stresszt sokan így vezetik le. Nőknél különösen gyakori oka az esküvő utáni súlygyarapodásnak.
A párok nem csak szeretnek együtt enni, de hajlamosak eltanulni egymástól a másik étkezési szokását, még az étvágy is ragadós. Ez egykönnyen hízáshoz vezethet, főleg, ha együtt kiadósabb ételeket eszünk, mint amilyeneket addig fogyasztottunk.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás