Kezdőlap / Tag Archives: édesség

Tag Archives: édesség

Kevert tészta

A hozzávalókat egyszerre kell tálba tenni és robotgéppel alaposan kidolgoztatni, míg selymes fényű nem lesz! 25 dkg finomliszt (5 dkg-ot lehet teljes kiőrlésűvel helyettesíteni) 1 cs. sütőpor 12,5 dkg szobahőmérsékletű vaj (v. margarin) 12,5 dkg cukor 1 csipet só 2 tojás 1 dl tej Kikenünk egy sütőformát és beszórjuk zsemlemorzsával. …

Érdekel a cikk folytatása? »

Baklava

Ha szeretjük az igazán kiadós, tömény ízű süteményeket, bátran nekifoghatunk a balkáni országok kedvelt ünnepi édességének, a baklavának, amit neve és kinézete ellenére cseppet sem bonyolult elkészíteni. Hozzávalók 50gr apróra vágott mandula 50gr apróra vágott pisztácia 75 gr finomított kristálycukor kevés tej 115 gr rétestészta 75 gr olvasztott és újrahűtött …

Érdekel a cikk folytatása? »

Túrós pite

Hozzávalók: Tészta: 20 dkg liszt 13 dkg margarin 6 dkg cukor 2 cs. vaníliás cukor 2 tojás sárgája Késhegynyi sütőpor Ezekből tésztát (ez könnyű linzer tészta) gyúrunk, deszkán kinyújtjuk és a 29 cm átmérőjű kikent, zsemlemorzsával beszórt (az egészet kell, az oldalát is, nemcsak az alját) gyümölcstorta formámba rakjuk. Villával …

Érdekel a cikk folytatása? »

Édességek lisztérzékenyeknek

A lisztérzékenység már a gyermekkor elején megjelenik és legtöbbször a beteget az élete végéig elkíséri. Az egyik nagy probléma a sütemények készítése, mert búzalisztet a beteg nem fogyaszthat. A búzalisztet szerencsére pótolhatjuk rizs vagy kukoricaliszttel, de ezek a tészták egy kicsit szárazabbak, morzsalékosabbak lesznek mintha búzalisztből készültek volna. A kukorica …

Érdekel a cikk folytatása? »

Madeleine

Ez a finom könnyű kevert kis teasütemény a gyerekeim egyik kedvence. Francia konyha remeke. Íze a piskótáéra emlékeztető. Története a 18.-19. századba nyúlik vissza. Egy francia Madeleine nevű lány sütötte a Lotaringia hercegének. Azóta meghódította a világ ínyenceit. Könnyű elkészíteni és nagyon finom. Sütés előtt be kell szerezni a sütemény …

Érdekel a cikk folytatása? »

Sárgabarackos bukta római tálban sütve

Talán nincs is olyan magyar háztartás, ahol ne lenne megtalálható a római tál. Azonban kevesen használják a húsok sütésén kívül másra. Pedig a római tálban ízletes sütemények és ropogós tésztafélék is süthetőek. Íme egy ínycsiklandozó recept, ami finomabb, mintha tepsiben készítenénk el. Hozzávalók 4 személyre 5 dkg vaj 1 darab …

Érdekel a cikk folytatása? »

Rejtett kalóriák – nassolás

Egy átlagos nő napi kilokalória szükséglete 2400, míg egy férfié 3000. Ezeket a kalóriákat a főétkezésekkel lehet bevinni a szervezetbe. A súlyfelesleggel rendelkezők azonban ennél jóval többet esznek és ha még azt is beleszámítjuk, hogy mozgásszegény életet élnek, akkor az idő múlásával a súly egyre csak gyarapodik. A főétkezések között …

Érdekel a cikk folytatása? »

Candida diéta

A Candida albicans nevű sarjadzógomba hozzátartozik a normális és egészséges bélflórához, az emésztést segíti, azonban elszaporodása komoly egészségügyi problémákat okozhat. A túlszaporodást általában az ember saját maga okozza, és jellemzően a túlzott cukor- és állati fehérje fogyasztás, a nem természetes élelmiszerek, és adalékok, és a kevés zöldség, gyümölcs és gabona …

Érdekel a cikk folytatása? »

Diétás édességek

A diétás édességek valószínű, hogy a diéta kitalálásával egy időben jöhetett létre, hisz mindenki erről álmodozik: evéssel lefogyni. Sok ember felteszi magának a fogyókúrája közepén a kérdést, hogy léteznek-e egyáltalán fogyókúrás édességek. Nyilván azon is gondolkoztak, hogy a mai világban, ahol minden étel, édesség hizlal, a leleményesek találtak vajon kiskaput? …

Érdekel a cikk folytatása? »

Cselezd ki a nassolás utáni vágyat

Hogy hogyan? Az alábbiakban kiderül. Sok fogyókúra kudarcához az vezet, hogy az emberek többsége a fogyókúra „hagyj fel a nassolással” pontjánál meginog, hiszen olyan csábítóak a finomabbnál finomabb édességek, csokik, sütemények. De erre a problémára is van megoldás. Néhány egyszerű trükk, és elfelejtheted az őrjítő vágyat egy-egy finom, édes falat …

Érdekel a cikk folytatása? »