Kezdőlap / Rákos megbetegedések / Az a csúnya rák…

Az a csúnya rák…

Napjaink egyik legszörnyűbb betegsége a rák, mely a második leggyakrabban előforduló halált okozó betegség. Mindegyikünk sejtjeiben benne van, mindegyikünk hordozza, bármelyik szövetünkből kialakulhat, bennünk lakozik.
Életmódunk döntően befolyásolja a daganatos betegségek kialakulását. A rák számos tünetet okozhat, de sok esetben csak akkor vesszük észre, amikor már nagy a baj, mivel akár fájdalmatlan is lehet. Kezelés nélkül gyakran halálhoz vezet. A rák több formája olyan környezeti tényezőkkel van összefüggésben, mint a dohányzás, az alkoholizmus hatása a szervezetre vagy egyes vírusok.
Két típusa létezik: jó és rosszindulatú.
A jóindulatú rák nem terjed, nem burjánzik, a helyén maradva növekszik, és sebészi úton műthető, eltávolítható, mely beavatkozás után a páciens gyógyultnak mondható. Agy illetve bőr daganat esetében külső hatásra, szóródásra tumor nagyságának függvényében azonban a jóindulatú daganat is rosszindulatúvá válhat.
Rosszindulatú daganatok kialakulása egy sejt burjánzási folyamat, melyben a sejtek elvonják szervezetben az oxigént és a tápanyagokat, DNS mutációk alakulnak ki. Több tényező együttes hatása szükséges a kialakulásához. Valójában csak egy csekély hányadát okozzák tőlünk független tényezők. Életkor, hajlam, csökkent ellenálló képesség, rákkeltő anyagok, dohányzás, mozgáshiány, helytelen táplálkozás, alkohol és a kábítószerek mértéktelen fogyasztása a daganatok 70%-ának közvetlen előidézői.
Gyerekeket sem kímél a kór, ugyanakkor az életkor felén túl lévőket érinti leggyakrabban. A tumor keletkezésének egyik leggyakoribb oka génállományunkban található. A táplálkozás szerepének kiemelkedő hatása van kialakulásban. Felismerésének korai időszakában számos csökkentő, jótékony hatással bíró tényező létezik, mint pl a csökkentett zsiradékbevitel, rost gazdag táplálkozás, gabonafélék, zöld tea fogyasztása, csirke és halhús előnyben részesítése.
A rák kezelhető sebészi úton, kemoterápiával, sugárterápiával, immunterápiával és egyéb módon is. A kezelés meghatározása a tumor elhelyezkedésétől és előrehaladottságától, valamint a beteg általános állapotától is függ. A teljes gyógyulás csak valamennyi tumoros góc felszámolásával érhető el.
Végezetül pedig gondolkodjunk el, értékeljük át, mennyire élünk egészségesen. Egy kis odafigyeléssel, életmód, táplálkozásváltoztatással, rendszeres mozgással tehetünk azért, hogy kevesebb eséllyel támadjon meg minket a kór. Ha viszont már génjeinkben hordozzuk, el kell fogadnunk és teljes akartunkkal tenni ellene, a gyógyulásért. akarnunk kell, hiszen fejben dől el minden. Megfelelő orvosi ellátás, kezelés, beavatkozás mellett hinni kell magunkban és legfőképp a gyógyulásban, nem, pedig feladni. Számtalan példa mutatja, igen is van remény, a rák is legyőzhető.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Kemoterápia

A beteget olyan gyógyszerekkel (sejtmérgekkel, citosztatimukokkal) kezelik, amelyek a ráksejtek szaporodását gátolják és/vagy azokat megölik. …

Hozzászólás