Kezdőlap / Tisztítókúrák / Tavaszra fel!

Tavaszra fel!

Megszólalt az ébresztő. Már reggel is van? Mint ha most feküdtem volna le. Fáradt vagyok, szörnyen fáradt. Megszoktam a meleg szobát, a téli semmittevést, se erőm, se kedvem semmihez. Fél óra, míg nagyjából magamhoz térek. Nem jó ez így. Már hívogat a tavasz, a friss levegő, a napfény, a jó idő. Belenézek a tükörbe: nem szép a látvány, mennyi plusz kiló. Ráadásul már száműzni kell a jó öreg bevált praktikát, amely mindent takar, a nagykabátot. Gyors és erős elhatározás: életmód változtatás! Felöltözöm, első utam a zöldségeshez vezet. Telepakolom kosaramat frissebbnél-frissebb zöldséggel, gyümölccsel. Betérek hazafelé a közértbe, és bevásárlok natúr joghurtból, kefirből. Otthon elteszem jó mélyre a kenyeret, szénsavas cukros üdítőket, helyére buborékmentes ásványvíz kerül. Leülök a számítógép elé és fürgén böngészem a recepteket, egészséges ételeket. Kicsiny konyhámba nekiállok és összeállítom egészséges étrendem, szervezetem tisztulásának első napján az ebédemet. Zseniális. Nem egy disznótoros, nyugtázom.
Következő lépés, ami a legnehezebb, rászánni magam a mozgásra. Nos, hiányozni fog az autó, de ezen túl gyalog fogok közlekedni. Igen, megcsinálom. Ezen kívül a közelünkben van egy sportpálya. Mint ha a fogamat húznák, de akkor is elmegyek futni, legalább hetente egyszer. És előveszem a biciklimet is. Szólok is a barátnőmnek, tekerjünk egy nagyot ebben a csodás napsütéses időben!
És meglepődöm magamon: mennyire akarom! Mert tudom, jó lesz így nekem. Előbb-utóbb meg fogja hálálni a szervezetem, felfrissül testem, lelkem. Igen is legyőzöm a tavaszi fáradtságomat, igen is egészségesebben fogok élni.
Valamit valamiért. A szépséget, egészséget nem adják ingyen. Már csak fejben kell eldönteni, akarjuk-e és ha igen, mennyire. Elég csak arra gondolni, milyen jó is lesz majd egy idő után fittebbnek, energikusabbnak lenni, kisebb ruhákat venni, nem lihegni egy emelet lépcsőzés után, büszkén felvenni a bikinit a strandon. Ezért mindenképpen okosabban fogok étkezni, többet mozogni, ha időm engedi szaunába járni, különböző méregtelenítő teákat kipróbálni, egyszóval végig csinálni mindazt, amit agyban eldöntöttem. És tudom, csak idő és kitartás kérdése: az idő nekem dolgozik.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Néhány tisztítókúrák

A böjtölés nem új keletű gyógymód, már ősidők óta alkalmazzák prevenciós céllal. Ma a különféle …

Leave a Reply