Kezdőlap / Tisztítókúrák / Tavaszi felébredés – Tisztítókúrák

Tavaszi felébredés – Tisztítókúrák

Végre vége a télnek, vége a hosszú hideg téli nappaloknak és éjszakáknak. Végre szekrénybe kerül a vastag télikabát. A tavasz, napsütés, jó idő beköszöntöttével egyre kevesebb ruha van az embereken. Bizony jó páran tükörbe néznek ilyenkor és rádöbbennek, hogy a karácsonykor elfogyasztott bejglik, a téli hóesésben, meleg szobában-fotelban összekuporodva magukba majszolt csokiknak bizony meg lett az eredménye, ezért itt az idő megtisztítani a szervezetet és belekezdeni egy alapos tisztítókúrába. Ez a tisztítási folyamat nem csak kilóinkra, hanem szervezetünkre is jótékony hatással lesz. Ledobjuk magunkról a téli lustaságot, és energiával töltjük fel szervezetünket. Lassan itt a bikini szezon is, úgyhogy gőzerővel fogyásra, tisztulásra fel! Ráadásul a tavaszi fáradtságunk is elmúlik majd, amint belekezdünk egy jó kis tisztításba, szervezetünk is felfrissül, energizálódik.
Ahhoz, hogy célunk kiteljesedése tökéletes legyen, két dolgon kell változtatnunk: az első az egészséges táplálkozás, a nehéz, kalóriadús, zsíros ételek elhagyása, a második és kihagyhatatlan a mozgás. Ez a két dolog együtt nélkülözhetetlen!
Számtalan variáció létezik már világunkban szervezetünk tisztítására, méregtelenítésére, melyből mindenki válogathat kedvére. A lényeg az elhatározás és hogy úgy tudd végig csinálni a kúrát, hogy közben jól érzed magad, nem pedig sanyargatod a testedet. Számtalan tévhit van, ezeknek ne dőlj be! Olvass utána, keresd fel, kérdezd meg háziorvosod, ő mit ajánl neked. Ha rengeteg gyümölcsöt, zöldséget, gabonaféléket, salátát fogyasztasz, naponta megiszol 1.5-3 liter vizet és autó helyett gyalog vagy biciklivel mész a munkahelyedre, a boltba, közértbe, gyerekért az óvodába már tettél szervezeted egészségéért. Ezen kívül esténként, délutánonként beiktathatsz programodba egy kellemes szaunázást, masszázst, mely szintén életerővel, energiával tölti fel szervezeted.
Akaraterőd legyen, vidd végig a dolgokat és meglátod, szervezeted meghálálja!

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Néhány tisztítókúrák

A böjtölés nem új keletű gyógymód, már ősidők óta alkalmazzák prevenciós céllal. Ma a különféle …

Leave a Reply