Kezdőlap / Egészség és fitness / Akupunktúra / Az akupunktúra és a fogyás

Az akupunktúra és a fogyás

Az akupunktúra egy ősi kínai gyógymód mely az jelenti, hogy a testen lévő akupresszúrás pontok (az úgy nevezett meridiánok) valamelyikébe tűt vagy tűket szúrnak. Hogy mik a meridiánok? Úgy kell elképzelni, mint valami csatornát, ami valamilyen anyagot szállít és a csatornák összefüggő hálózatot alkotnak. A csatornák meghatározott helyei nyílásai az akupresszúrás pontok. Természetesen ezek a tűk nem olyanok, mint amit mi az orvosnál látunk, hanem sokkal vékonyabb és kisebb. A szúrás inkább kelletlen, mint fájdalmas.
Sok mindenre használják manapság fájdalomcsillapításra, emésztési problémákra és fogyókúrára is. Én utóbbira térnék ki és vázolnék fel néhány nagyon fontos dolgot!
Az első és legfontosabb csak és kizárólag megfelelő vizsgával rendelkező ember keze alá feküdjünk erről természetesen meg tudunk győződni mikor, elmegyünk hozzá az első kezelésre, mert általában a végzettséget igazoló diplomák, oklevelek stb.. kint díszelegnek a falon. A fogyókúránál az akupunktúrás kezelést a fülön alkalmazzák, mert leginkább e terület alkalmas a szenvedélybetegségek kezelésére, mint például a mértéktelen evés és az állandó éhségérzet. A statisztikák azt mutatják, hogy kb. egy hónap alatt 6-7 kg súlyfeleslegtől tudunk megszabadulni. Természetesen ezt nem lehet általánosítani, van, akinél több és van, akinél kevesebb. A heti háromszori kezelést ajánlják, amikor 30 percig van a tű a fülben.
Emellett a napi kalória bevitelt is csökkenteni kell ez természetesen személyre szabott, de általában 600-1000 kalória az átlag. Amire felhívnám a figyelmet és nagyon fontos, hogy az akupunktúrától sem lehet csodát várni bármennyire is szeretnénk. Ha, nincs meg a kellő elhatározás és akarat csak ettől nem fogsz lefogyni. Viszont ha betartod a napi kalóriacsökkentést és folyadékbevitelt valamint naponta legalább 30 percet mozogsz BIZTOS A SIKER!

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fogyókúra az akupunktúra segítségével

Nagyon sokan vannak a világon, akik nem túl elégedettek testsúlyukkal, alakjukkal. Persze sokszor ezek csak …

Leave a Reply