Kezdőlap / Egészség és fitness / Akupunktúra / Az akupunktúrás kezelés

Az akupunktúrás kezelés

Az akupunktúrás kezelés sikerességében nagyon sokan hisznek és sokan kételkednek benne. Az akupunktúrás kezelés abból áll, hogy a test pontjaiba tűket szúr a kezelőorvos és különböző szakszerű és hatékony mozdulatokkal mozgásba hozza azokat. A dolog pikantériája azonban az, hogy a tű nem tartalmaz gyógyszert vagy valamilyen gyógyító anyagot.

A kezelt pontok egy összefüggő csatornahálózaton, az meridiánrendszeren helyezkednek el.
A meridiánok, úgy néznek ki mint valamiféle csatornák, amik valamilyen anyagok a szállítanak a test különböző részeibe. A keleti elmélet szerint ezekben a csatornákban kering az életenergia, melynek kiegyensúlyozott, szabad, akadálymentes áramlása biztosítja a szervek, szövetek megfelelő táplálását, azaz az egészség fenntartását. Az életenergia kívül megkülönböztetünk tápláló, védelmi, öröklött, szerzett energiákat.
A csatornák összefüggő hálózatot alkotnak, együttműködnek a szervezet (a test) működése érdekében. Olykor együttműködnek. Azt fontos tudnunk, hogy minden csatornához tartozik egy-egy szerv is. Ezeknek a csatornáknak a feladata az adott szerv élettel való ellátása, működtetése. Ezek a csatornák az adott szervekről kapták a nevüket. Ha azt a pontot megszúrjuk, ahol az adott csatorna elhalad egy kis bizsergető érzést érzünk az a hozzárendelt szervben. Így érzékeljük, hogy rendesen működik.

Az akupunktúrás kezelés általában a komoly fájdalmakkal járó mozgásszervi problémák kezelésében, mint például ideggyulladás, lumbágó, ízületi kopások, porckorongsérv…stb. játszik nagy szerepet.
Nagyszerűen alkalmazható a fájdalom és a gyulladás csökkentésében, valamint felgyorsíthatja a regenerációs folyamatokat. De felgyorsíthatja az anyagcsere folyamatokat, csökkentheti az étvágy és az éhségérzetet. Alkalmazzák még nőgyógyászati eljárásoknál is.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fogyókúra az akupunktúra segítségével

Nagyon sokan vannak a világon, akik nem túl elégedettek testsúlyukkal, alakjukkal. Persze sokszor ezek csak …

Leave a Reply