Kezdőlap / Egészség és fitness / Akupunktúra / Ankupunktúrás kezelések

Ankupunktúrás kezelések

Lehet hinni az akupunktúrában?
Annak a kínai gyógymódnak, ami már több, mint 5000 éve a keleti orvoslás elengedhetetlen részét képezi? A mondás is úgy tartja: ,,Kinek a pap, kinek a papné.”Számtalan téveszme kering, valaki egyszerűen isteníti, mások pedig sarlatánoknak nevezik „művelőiket”. Az akupunktúrás stimuláció nyugaton, sem hazánkban nem volt hosszú időn keresztül engedélyezve. Nálunk csak 1898.-ban határoztak úgy, a rendszerváltást követően, hogy engedi a kormány ezt az orvoslási módot. Úgy gondolom az a Kínából eredő tű segítségével végzett gyógykezelés hit kérdése, hiszen a hit ad nekünk erőt betegségünk leküzdésére. Kezelés nem jár műtéti hegekkel, sőt olcsóbb is sokkal, mellyel megkímélhetjük magunkat a drága kórházi kezelésektől.
Az akupunktúra eljárás során kezelőnk tűket szúr testünk meghatározott pontjaiba, majd fel-le mozgatással stimulálja a kezelt területet. A tűket nem csak oda szúrják be, ahova éppen kedvük támad, megvannak azok a speciális eljárások, mely alapján úgy gondoltál, hogy testünk tele van életenergiát adó csatornákkal, amik kölcsönhatásban, kapcsolatban állnak egymással. Ne gondoljunk rosszra, ezen nagyon vékonyka tűk, közel sem olyanok, mint amilyenekkel gombot varrunk fel. A tűk minimális fájdalmat okozhatnak, de helyük nem marad meg véglegesen.
Kezelés azoknál a pácienseknél alkalmazható sikerrel, akik ízületi, reumatikus, illetve hát-, nyak-, és izomgyulladásos betegségben szenvednek. Ezek a betegségek nagyon részt az idősebb generációt érintik, akiknél azonban jóval kevesebb a teljes gyógyulás reménye, mint a fiataloknál.
A kúra 10-15 kezelést jelent egyéntől függően. Ha pár alkalom után nem tapasztalunk számottevő eredményt, akkor a kezelést nem célszerű folytatni, mivel testünk nem reagál a kínai orvoslás eme válfajára. De egy próbát mindenképp megér saját egészségünk érdekében.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fogyókúra az akupunktúra segítségével

Nagyon sokan vannak a világon, akik nem túl elégedettek testsúlyukkal, alakjukkal. Persze sokszor ezek csak …

Leave a Reply