Tűpárnaérzés

Napjainkban nem csak a modern tudomány hódít meg szinte naponta új hegyekként tornyosuló betegségeket, problémákat és ismeretlen területeket, hanem a régi korok múltba vesző bölcsessége is egyre nagyobb teret hódít, ahogy a modern orvoslás tudományosan kezdi megtalálni az ezeréves tapasztalat racionális alapjait.
Ilyen régi, ősi területnek számít az akupunktúra. Hosszú időn át a keleti vajákosok kuruzslásának tartották, hiszen az antibiotikumok, oltások, röntgen idejében láthatatlan testi energiákra, energiagócokra hivatkozva gyógyítani meseszerűnek és tudománytalannak érződik. A világ viszont változik. A tapasztalatok, a kísérletek bebizonyították, hogy dacára minden Nyugati orvosi eredménynek az energiapontok igenis hatással vannak a szervekre, a pszichére, a testre és azok ingerlése igenis képes gyógyító eredményeket elérni.
Napjainkra az akupunktúra bevonult a kiegészítő orvoslások közé. Alkalmazzák regenerálódásra, kisebb betegségek, zavarok enyhítésére, gyógyítására.
Az akupunktúra alapja az az elv és felismerés, hogy az emberi szervezet, a maga rendkívüli komplexitásában nem önálló szervek összessége, hanem egy egységes és érzékeny „műszer” ahol minden mindennel összefüggésben van és minden mindenre kihatással van. Ma már minden orvos által elfogadott az a tény hogy a legtöbb szervi panasz mögött lelki probléma áll. Ezt a gondolatot viszi tovább a keleti orvostudomány úgy, hogy minden lelki panasz energiaáramlási problémát okoz, majd ez a probléma vezet a szervi gondokhoz.
Az akupunktúra révén az energiafolyamatokat stabilizálni szabályozni lehet, amely révén konkrét hatást lehet gyakorolni az adott energiaponthoz tartozó szervre, amely a beavatkozás révén gyógyulásnak indul.
Sokan idegenkednek a tűktől, és inkább elkerülik ezt a kezelésformát, viszont saját tapasztalatból mondhatom, hogy egyáltalán nem fáj. Egy-egy pont, főleg amelyik problémás szervhez kapcsolódik, érzékeny lehet, de közel sem fáj, vagy kellemetlen annyira mint egy tényleges vérvétel, vagy oltás.
A kezelés jellegétől függően változik a tűk száma és a tűpárnaérzés, amely először furcsának hathat, a kipróbálás után egyértelműen elmúlik, ezért nem kell hozzá különösebb bátorság.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fogyókúra az akupunktúra segítségével

Nagyon sokan vannak a világon, akik nem túl elégedettek testsúlyukkal, alakjukkal. Persze sokszor ezek csak …

Leave a Reply