Kezdőlap / Meditáció / Meditáció – A lélek elixírje

Meditáció – A lélek elixírje

Ha úgy érezzük, elborítanak a mindennapi gondok, ha képtelenek vagyunk lazítani, ha minden egyes perc maga a rémálom, akkor egy megoldás van: üljünk le egy fotelba és ne gondoljunk semmire!
Hunyjuk le a szemünket, tenyerünket fordítsuk felfelé, hogy a gyógyító energia szabadon áramolhasson testünkbe, lelkünkbe. Talán kicsit kényelmetlen ez a testhelyzet, de mindenképpen hatékony.
Legjobb megoldás a száguldó gondolatok elnémítására, hogy megpróbáljunk mozdulatlanul ülni. Először ez különösen nehéznek tűnik, hisz a modern életstílus, az állandó rohanás nem kedvez az efféle pozícióknak. Háttérzeneként berakhatunk valamilyen nyugtató hatású CD-t, kinek-kinek vérmérséklete, ízlése szerint. Van, akit a csobogó vízesések hangja, van, akit egy indiai guru éneke nyugtat meg. A lényeg, hogy próbáljuk elkerülni az aktuális divatirányzatokat, azt az érzést, hogy valamit nagyon meg „kellene” csinálnunk, hisz ezzel pont a lényegétől fosztjuk meg e csodálatos folyamatot. Semmit nem kell, semmit nem muszáj, minden csak lehetőség addig a pontig, amíg jólesik.
Az emberi lélek kiváló műszer, pontosan jelzi, mire van szüksége.
Egy dologra viszont figyeljünk: próbáljunk minden nap időt szakítani egy kis meditációra. Sokszorosan meghálálja önmagát. Emberi kapcsolatainkban, nyugodtabb közérzetünkben, harmonikus kisugárzásunkban. S ha – akár tudtunkon kívül – pozitív energiát árasztunk magunkból, az életünk valamennyi területére gyógyító hatással lehet. Akár hisszük, akár nem.
Lehet megerősítő mondatokat ismételgetni magunkban a meditáció során, persze ezeknél nagyon fontos, hogy higgyük is azok valóságtartalmát, ne csak gépiesen mondogassuk.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A meditáció nem imádság

A meditáló elme csöndes. Ez nem olyan csend, amilyet a gondolkodás elképzel; nem a békés …

Leave a Reply