Kezdőlap / Egészség és fitness / Allergia / Az allergia és a rák kapcsolata

Az allergia és a rák kapcsolata

Sokan szenvednek a különféle allergiáktól, ám számukra van egy jó hír: az allergia védelmet jelenthet a rákkal szemben. Egy kutatás során, amely Dr. Paul Sherman vezetésével folyt (Cornell University, New York) 65o tanulmányt vizsgáltak meg, amely az elmúlt ötven év alatt készült. Ezeket három csoportba sorolták, az egyikben az allergiák és a rák nagy esélye, a másodikba az allergiák és a rák alacsony esélye került, a harmadikba pedig az, hogy a rák és az allergia nem mutat összefüggést. Azt találták az összegzés után, hogy allergia esetén kevés rákos megbetegedés fordul elő.
A kutatás során arra jöttek rá, hogy az allergia rák elleni hatása azokban az esetekben nyilvánul meg, amikor a rák valamilyen külső anyaggal való érintkezés során alakul ki. Ilyen például a bőrrák, a gégerák, a tüdőrák, a méhrák, a méhnyakrák vagy a vastagbélrák. Abban az esetben azonban nem véd az allergia, hogyha a rák és a környezeti hatások között nincs kapcsolat – mint például a mellrák, a prosztatarák, a csontvelőrák. Tehát legkevesebb esély a rákra akkor van, ha valakinek szénanáthája, ekcémája, állatszőr- vagy ételallergiája van.
Ennek oka az lehet, hogy az immunrendszer allergiával reagál olyan külső anyagokra, amelyek rákot okozhatnak. A szervezet a köhögéssel, hasmenéssel eltávolítja az irritáló anyagokat és a karcinogéneket. Maga a pollen vagy a por nem ártalmas, azonban szállíthat mérgeket a környezetszennyezésnek köszönhetően. Dr. Sherman kutatása szerint aki allergiás, annak kevesebb méreganyag van a szervezetében, mert az immunrendszer eltávolítja azokat.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Poratka allergia

Mi az a poratka allergia? A poratka allergia egy túlérzékenységi reakció az emberi szervezet részéről, …

Hozzászólás