Kezdőlap / Egészség és fitness / Betegségek / Az aranyérbetegségről

Az aranyérbetegségről

Az aranyér sokakat érintő probléma,mely a végbélnyílás környékén található érfonat kóros kitágulását jelenti.Az emberek 30-50 % -át érinti ez a megbetegedés. A panaszok az enyhe végbél táji kellemetlenségektől,a súlyosabb fájdalomig terjedhetnek,melyet gyakran vérzés kísér.
Az aranyérbetegség kialakulása több okra vezethető vissza,ilyenek:
-a terhesség,
-a székrekedés,
-a rost szegény táplálkozás,
-a kevés folyadék bevitel a szervezetbe,
-mozgás szegény vagy sokat ülő életmód,
-jelentős test súly többlet,
-hashajtók állandó használata,
-illetve egyes végbéltáji fertőzések.

Tünetei:Az aranyeres betegség tünetei a végbél nyílás környékén tapasztalhatóak,melyek a viszketéstől az erős fájdalomig terjednek.Kialakul a végbéltáji elődomborodás és a vérzés.A vérzés általában kis mennyiségű,a székleten és a WC papíron jelenik meg.A panaszok székeléskor legtöbbször romlanak,és a végbél nyílás környéki bőr kisebesedéséig vezetnek.
Ezekkel a tünetekkel érdemes orvoshoz fordulni,mert a vérzés hátterében más súlyosabb betegség is állhat,mint a végbél daganat.

Mit tehetünk az aranyér ellen,hogyan szüntethetjük meg?
-A betegség korábbi szakaszában kezelésre van szükség.Gyulladás csökkentő készítmények alkalmazására,melyeknek fájdalomcsillapító ,hámosító és viszketés csillapító hatásuk is van.
-Székelés előtt és után célszerű langyos ülőfürdőt venni,amely nyugtatja az irritált bőrfelületet,és fertőtlenítő hatású.
-Sok növényi rost és bőséges folyadék fogyasztása ajánlott a rendszeres test mozgás mellett.
-Végül pedig kérjük ki egy proktológus vagy gyermek sebész szakorvos tanácsát,mert ha szükséges kezelést kell igénybe venni.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fájdalom nélkül, több a haszon

Az acetilszalicilsav széles körben elterjedt, mint modern csoda, avagy a huszadik századi csodaszer. Különösen azután, …

Hozzászólás