Kezdőlap / Tudomány / Az emberiség története

Az emberiség története

A titkos tanok szerint a jelenlegi, ötödik faj története körülbelül egymillió évvel ezelőtt kezdődött. Mert a fajok evolúciós spirálja az emberiség fejlettségével párhuzamosan egyre kisebb és rövidebb lesz. A természetben azonban létezik egy nagyon bölcs és mindig visszatérő szabály, miszerint egy új életszakasz kezdetén a lényeknek, akik mindig ugyanott lépnek rá az élet ösvényére, ahol az előző szakaszban leléptek róla, vissza kell tekinteniük a korábban elért állapotokra. Vissza kell nézniük minden életre és minden korszakra, és a múltban szerzett ismereteket bele kell szőniük a jelenlegi tudatuk hálójába.
Az emberiség történetének számunkra ismert részét így írják le a történelemkönyvekben:
Kr. e. 600 000 – 100 000: Régi őskőkorszak: a legrégibb emberi leletek Kínából és Dél-Afrikából származnak: az előemberek.
Kr. e. 100 000 – 50 000: Középső őskőkorszak: a neandervölgyi emberek.
Kr. e. 50 000 – 10 000: Új őskőkorszak: a kőkorszakban élő homo sapiens. Az őskőkorszakban a halottak testét sírba tett,
élelmiszert, szerszámokat és ékszereket helyeztek mellé, és a barlangok kultuszhelyként szolgáltak.
Kr. e. 10 000 – 4 000: Középső kőkorszak: A középső kőkorszakban Európában is előtérbe kerül az ősök és a halottak szellemének a kultusza.
Kr. e. 4 000 – 2 000: Új kőkorszak: Az új kőkorszak végén Az emberek fokozatosan letelepednek. Nagycsaládokat, falvakat alkotnak, később falakkal körülvett városokat építenek, és a folyók oázisaiban kialakulnak az első magas szintű, ősi vallással rendelkező kultúrák:
Hoangho – kínai vallás, Indus – indiai vallás, Nílus – egyiptomi vallás, Tigris és Eufrátesz – mezopotámiai vallás
Az új kőkorszak valamennyi kultúrájára különösen jellemző a halottakról való gondoskodás. Hittek abban, hogy a halottak tovább élnek, és jelentőséggel bírnak az élők szempontjából is. A holttesteket elégették, vagy a földbe temették.
Az ember isteni származásába vetett hit egyidős az emberiséggel,de ezt minden vallás másképpen magyarázza.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kullancsról

A kullancsnak szerte a világon közel 800 faját ismerjük. Kis hazánkban eddig 42 féle fordult …

Hozzászólás