Kezdőlap / Társadalom / Vallás / Az okkultizmus folyamatosan növekvő ága

Az okkultizmus folyamatosan növekvő ága

Amikor végigtekintünk az okkultizmus folyamatosan növekvő területén, és annak valamennyi leágazásán és pszichokultuszán, akárcsak annak idején, napjainkban sem szabad elfelejtkeznünk arról, hogy mindig voltak és lesznek is misztériumiskolák, amelyeknek a célja és a munkája kizárólag a teljességre törekvő emberre irányul arra az emberre, aki állandóan dolgozik önmagán, és valamennyi embertársával, illetve min
den élőlénnyel harmóniában akar élni. De ezek a testvériségek a legtöbbször csendben dolgoznak, és nem fektetnek súlyt a nyilvánosság előtti munkára.

A XIX. század végén a hagyományos misztikus rendek mellett, mint a rózsakeresztesek és a szabadkőművesek, számtalan ezoterikus mozgalmat és gnosztikus egyházat ismernek. Ebben az időszakban alapítják meg a Teozófiai Társaságot is. Ennek a titkos társaságnak a célja, hogy „a magasabb szellemiség tanulmányozása révén bővebb ismereteket szerezzen az igazságról, és elősegítse az emberben rejtőző okkult erők fejlődését”. A Társaságot 1875-ben alapították New Yorkban, de a székhelyét már 1879-ben Indiába helyezték át. A Teozófia Társasága egy belső körből és egy külső társaságból áll, ez utóbbi mind a mai napig is nyitva áll minden vallás és faj keresői előtt. A Társaság alapítója, Helena Petrovna Blavatsky, néhány évvel később Londonba költözik, és megalapítja a Társaság európai főközpontját. Ő írja meg korunk legnagyobb ezoterikus főművét, a „Titkos tanokat”.

A XX. században alapított, további misztériumiskolák, mint az antropozófia, az Arkana-iskola, az Egyetemes Fehér Testvériség iskolái vagy az Agni-Társaság, ugyancsak a„Titkos Tanok” című művet tekinti a tanítása alapjának és a további kutatások kiindulópontjának. A misztériumiskolák alapítói, mint Rudolf Steiner, Alice A. Bailey, Omraam Mikhaél Aivanhov vagy Helene Roerich, csak egyeseket említve, a saját eszméiknek megfelelően bővítették, és egy új korszak nyelvén fogalmazták meg ezeket a tanokat.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Biblia és a homoszexualitás

A Biblia egy-két versben említést tesz bizonyos homoszexuális cselekedetekről – minden hivatkozás negatív. A qadesh …

Hozzászólás