Kezdőlap / Trendi témák / Az öt leggyakoribb közhely a kapcsolatban

Az öt leggyakoribb közhely a kapcsolatban

A boldogságunkat, és a párkapcsolatot nagyon meg tudják mérgezni a közhelyek. Az öt leggyakoribb közhely, amit sajnos mindenki igaznak hisz a következők.
Mindenki ismert azt a közhelyt, miszerint az ellentétes felfogású partnerek sokkal jobban összeillenek, mint mások, ezért tovább maradnak boldogok együtt. Azonban ez nem igaz, hiszen a párok tapasztalatok szerint annál boldogabbak, minél jobban hasonlítanak egymásra. Nagyon egyszerű ezt alátámasztani, hiszen sokkal könnyebben megértjük egy olyan emberel magunkat, aki hasonló hozzánk, mint egy olyannal, akinek gyökeresen más a felfogása, szokásai. Nem kell annyit magyarázkodnunk, így ritkábban veszekszünk.
Szintén közhely az, hogy a tökéletes párkapcsolatban nincsenek konfliktusok. Ha a párok mindenben egyetértenek, nem biztos hogy sokáig kibírják egymás mellett, hiszen hamar elunalmasodik a kapcsolatuk, és emiatt a kezdeti szerelem gyűlöletbe fordulhat át. Az egészséges párkapcsolatban élők viszont elismerik, hogy néha szükségük van egy kis vitára, de meg kell tanulni egészségesen veszekedni.
Fájdalmas, de el kell ismerni, hogy akármennyire szeretjük a párunkat, egyszer elmúlik a mindent elsöprő kezdeti szenvedély. A kapcsolat középpontjában pedig nem a szenvedély áll, sokkal fontosabb az, hogy a hétköznapi életben jól megértsük egymást, hiszen csak azt tudjuk feltétlenül szeretni, akivel szívesen vagyunk együtt, mindenféle kellemetlenség nélkül.
Minden problémát meg kell beszélni. –Inkább ne vesézzük ki teljesen a legapróbb problémáinkat, hiszen azok csak csalódáshoz vezetnek. Inkább fogadjuk el, hogy nem szükséges mindenben egyetértenünk, így harmonikusabb lesz a kapcsolatunk.
Legutolsó közhely: A jó kapcsolat kulcsa, ha továbbra is a saját életünket éljük. Természetesen a boldog párkapcsolatban élők szívesen találkoznak barátaikkal, de azok a párok, akiknek van közös érdeklődésük valami iránt, sokkal boldogabbak együtt.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A téli depresszió

Sok ember a világon úgy él, hogy mikor elérkezik a május és a meleg évszaka …

Hozzászólás