Kezdőlap / Vitaminok / B-17 vitamin

B-17 vitamin

A B-17 vitamin körül megannyi vita robbant ki. A vita tárgyát az képezni, hogy mennyire igaz az a felfedezés, hogy képes a daganatos betegek gyógyítására, ezáltal tényleg egy alternatív gyógymódot jelenthet-e a rák ellen?
Ez a vitamin a legnagyobb koncentrációban a sárgabarack magjában található meg. Egyetlen magnak akár a 2,5%-át teszi ki ez a vitamin. Rákmegelőzés céljában ajánlott lenne napi 8-10 barackmag elfogyasztása, ami érdemes kiegészíteni ananász, valamint A és E vitamin fogyasztásával is, mivel ezek elősegítik a B-17 rákos sejtekre gyakorolt jótékony hatását. Ez a vitamin előfordul még a hüvelyes növényekben, csonthájasok magvában, füvekben, gabonafélékben is, tehát bőségesen rendelkezésünkre áll sokféle növényben, amit fogyaszthatunk. A legtöbb zöldség esetében a bimbók tízszer–harmincszor több B17-vitamint tartalmaznak, mint maguk az érett növények.
Sokak szerint, ha a sárgabarack magjából kivonják a vitamint, abból injekciót és tablettát készítenek, egy olyan gyógyszert állítanak elő, amely csökkenti a rákos sejtek számát, megakadályozza a rákos sejtek szaporodását, és akár teljes mértékben meg is szüntetheti azokat.
Ez a vitamin benzaldehidből, ciángyökből és diszacharidból áll, vagyis egy különleges cukormolekula, melyben a daganatölő hatást a természetes cián és benzaldehid fejti ki. A B17-vitamin a vizsgálatok szerint úgy fejti ki gyógyító hatását, hogy a szervezetbe bekerülve energiát ad a nem daganatos sejteknek, mintegy tápanyagként funkcionál, míg a rákos sejtekben a rodanáz enzim hiánya miatt sejtpusztító hatású ciánvegyület és benzaldehid keletkezik. Az egészséges sejtekben azért nem okoz kárt, mert bennük megtalálható a rodanáz enzim, és ez hatástalanítja a mérgező vegyületet. A B-17 vitamin olyan, mint egy természetes kemoterápiás anyag, csak nincsenek maradandó mellékhatásai.
Nem rakódik le a sejtekben, hanem víz hatására oldódik, és a vizelettel távozik a szervezetből.

Ezt mindenképpen olvasd el!

C-vitamin

A C-vitamin, vagy más néven aszkorbinsav nagyon fontos szerepet játszik a sejtek felépítésének folyamatában. Részt …

Hozzászólás