Kezdőlap / Internetes üzlet / Facebook / Facebook: a világ közepe

Facebook: a világ közepe

A Facebook manapság a legismertebb és legnépesebb közösségi oldal. Miután regisztráltunk rá, lehetőségünk nyílik – egy kissé személytelen ugyan, de – tartalmas és egyszerű kapcsolattartásra. Mert a Facebook igenis az életet könnyítette meg. És ezt nem nevezném jó szempontnak. Jó, igaz, hogy már ki se kell lépnünk az utcára, nem kell kilométereket utaznunk, hogy lássuk a másikat, nem kell egy vagyont fizetni a telefonhívásokért mondjuk Bangkokba. egyszóval nincs szükség közvetlen érintkezésre, hogy tudjuk, mi történik ismerőseinkkel. Jól van ez így?
Az emberek megtalálják egymást az ismeretségi hálókon, elchatelgetnek, lájkolják a képeket, a hozzászólásokat, megosztják élményeiket, videóikat, egyedülállóak, kapcsolatban vannak. Az oldal tele van játékokkal, tehát a szórakozás is megoldható a helyszínen. Ha esik az eső, kiírják: “Esik az eső!”. Ha valakinek nehéz napja volt, közli, mindenki hagyja békén őt, majd megoszt egy jól sikerült képet magáról, a többiek lájkolják, és már meg is indult a beszélgetés a lelki bajairól – nyilvánosan. Egyszóval a Facebook az emberek lelki, társadalmi és vicc-portálja lett.
Tökéletesen elégnek tartjuk, ha a szülinapost az oldalon köszöntjük fel, majd biztosítjuk róla, hogy nemsokára iszunk rá egyet. Legkésőbb jövőre bepótoljuk, hiszen nem mozdulunk ki otthonról. Most már az Élet nem a nagyvilágban, inkább a Facebookon van.
Mindezek ellenére sem mondható rá, hogy ostobaság, vagy akár felesleges. Hiszen jelenleg 207 országban elérhető egy-egy rokon, barát, ismerős. Napi szinten értesülünk minden olyan témával kapcsolatban, ami érdekel minket. Ha mi nem tudunk valamit, más az ezer meg ezer ismerőseink közül csak megadja a választ. Felvidíthatjuk egymást az ország túlsó feléről akár egyetlen egy szóval. Másodpercek alatt rátalálhatunk egy rég elveszettnek hitt gyerekkori játszótársra.
Azonban ne feledjük el, hogy a közösségi oldalak nem a magánélet megőrzésére funkcionálódtak. Ha mégis ragaszkodunk a virtuális léthez, vállaljuk a következményeket: nem csak előnyünk származik a publikációinkból.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Facebook megújulása

Először Új-Zélandon kezdték el azt átállást a múlt éjszaka, és egyelőre nem lehet tudni, milyen …

Hozzászólás