Kezdőlap / Internetes üzlet / Facebook / Fényképek feltöltése és kezelése a facebook-on

Fényképek feltöltése és kezelése a facebook-on

Mint ahogy a legtöbb közösségi oldal, így a facebook is rendelkezik fényképfeltöltési lehetőséggel. Lehetőség van albumokat is létrehozni, szerkeszteni, elnevezni, vagy épp törölni saját képeinket, sőt egy nagyon kedvelt funkció is társul emellé, mellyel lehetőség van megjelölni a fényképen szereplő embereket.
Fényképet feltölteni lehet az üzenőfalon (hírcsatorna) keresztül, ekkor a kép az adatlapunknál az „Üzenőfalra feltöltött képek”(=Wall Photos) feliratú mappában kap helyet. Ezen kívül hozhatunk létre mappát tetszőleges névvel, tölthetünk fel képet egy már létező albumba, vagy amennyiben nem adunk meg mappát egy új mappa fog keletkezni benne a kép(ek)el, a mappa címe a feltöltési dátuma lesz.
A fényképeket bejelentkezést követően a „Fényképek” menü alatt tudjuk kezelni, így feltölteni is itt van mód (kivétel az üzenőfalra való feltöltés). Több módon is lehet képeket tallózni: kijelöléssel (ez a leggyorsabb), vagy Flash-el (lassú). A képek felbontását is tudjuk szabályozni, akár igen nagyméretű fotó is feltölthető.
Feltöltést követőn megjelennek előttünk a frissen hozzáadott képek lehetőséget kínálva az azonnali elnevezésre. Nem kötelező, de érdemes címet adni képeinknek. Azután a rendszer automatikusan felkínálja az új fotók megosztását üzenőfalunkon, melyet vagy engedélyezünk, vagy nem. A képeket a későbbiekben bármikor megnézhetjük, szerkeszthetjük, törölhetjük.
Kedvelt funkció a facebook-on a képek megjelölése, mely a kép teljes méretű megnyitása után lehetséges. Ekkor a jobb oldali „Fénykép megjelölése” felirata kattintva tudjuk bejelölni a fotón szereplő személyeket, akár facebook-tagok, akár nem. Ha facebook tagok, akkor még egy elérési link is társul a bejelöléshez.
A fényképkezelő funkció nem bonyolult, könnyen megtanulható és egyszerű a kezelőfelület. Még egy pozitív érv, hogy folyamatosan fejlődik és új lehetőségekkel bővül.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Facebook megújulása

Először Új-Zélandon kezdték el azt átállást a múlt éjszaka, és egyelőre nem lehet tudni, milyen …

2 hozzászólás

  1. Nekem valamiért mégis csak ismerősöket illetve Facebook tagokat enged bejelölni a képeken pedig régen bárkit be tudtam jelölni nem Facebook tagokat is…
    Nem értem mit csinálok rosszul vagy mi van rosszul beállítva.

  2. Helló! Fényképezőgépről szeretnék fényképeket feltölteni, milyen lépsekkel tehetem meg?

Hozzászólás