Babaápolás

Az illatszerek előállítására és kereskedelmére épülő iparág legnagyobb ágazati részesedését egyértelműen a női illatszerek teszik ki. Nem elhanyagolható szegmens azonban a babaápolási cikkeké sem.
A drogériákban és hipermarketekben a polcok zsúfolásig tömve a milliónyi speciálisan babák ápolására kifejlesztett termékekkel. Mielőtt azonban beleesnénk a fogyasztói társadalom gyakorta elkövetett hibáiba, érdemes átgondolnunk, mi az, amire kicsinknek valóban szüksége van. A mesterséges adalékanyagok, színezékek sokszor nagyobb kárt okoznak, mint amekkora a tényleges hasznuk. A bababőr egyébként is rendkívül érzékeny és sokkal vékonyabb, mint egy felnőtt bőre. Érdemes minél kevesebb mesterséges anyaggal terhelni azt.
A természet kínálta szerek, a kamillatea, az aloe vera, a körömvirág nyugtató és tápláló hatással bírnak.
Célszerű odafigyelnie az újdonsült anyukának arra is, mivel és hogyan tisztítja a kicsi ruháit, hiszen a mosóporok bőrkiütést, allergiát okozhatnak a finom bababőrnek.
Egyes nézetek szerint az eldobható popsitörlők használata sem tesz feltétlenül jót a kicsi bőrének. Természetesen kaphatók minőségi termékek ezen a téren, ám ezek ára sokszor az egekben van. Textilpelenkák használatával a bőr jobban lélegezhet.
A babasamponok használatának elkezdése csak egy bizonyos kor után ajánlott. Épp úgy, ahogyan a csecsemőt sem szükséges eleinte naponta fürdetni, így a hajmosás is eleinte csupán tiszta vízzel történjen. A természetes alapanyagú olajakat nem csak a popsi ápolására használjuk, hanem a fürdővízhez is adható egy kevés. A könnyen kiszáradó bőr ápolása rendkívül fontos.
Némi odafigyeléssel babánk egészségesebb lehet és jelentős összegeket is megtakaríthatunk.
A babaápolás intim együttlét baba és mamája közt, melyet simogatással és finom érintésekkel köthetünk össze, ezzel is erősítve a kapcsolatot a kicsi és édesanyja közt.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az anyatej összetétele

Az első tejet, amit a melled termel, kolosztrumnak, vagy elő- tejnek hívják, Ennek magasabb a …

Leave a Reply