Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / Bababarát szállás kritériumai

Bababarát szállás kritériumai

Az utóbbi években nem okoz gondot kisgyermekkel utazóknak sem a nyaralás megszervezése. Egyre több úgynevezett baba-barát szálloda épül nem csak hazánkban, de külföldön is. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a szobák felszerelésükben is igazodnak a kisgyermekes családokhoz, így gyermek ágy kerül elhelyezésre – rácsos, vagy hálós – , valamint pelenkázó, gyermek fürdető kád. Gondolnak azokra a kisgyermekekre is, akik még nem esznek szilárd ételt, így bébiétel melegítőt is bekészítenek. Azok a gyermekek, akik már ülve tudnak enni, kényelmesen vihetők a szállás éttermi részébe, mert ott etetőszékek, baba evőeszközök, műanyag tányérok, előkék, bögrék várják a lurkókat. Egyes helyeken külön gyermek étlapról is választhatnak akár ebédet, akár vacsorát a vendégek.
A valóban bababarát szálláshelyek óvónőket is alkalmaznak, s minden napra az egyébként bekészített játékokon túl külön programmal is várják a kicsiket. Természetesen rendelkeznek jól felszerelt játszótérrel, valamint szabadtéri játékokkal, mint bicikli, roller, kismotor, stb.
Ahol medence is van a szálláshelyen, ott úgy alakítják azt ki, hogy a kicsik is tudjanak pancsolni, vagy külön medencében, vagy hosszan tartó sekélyebb, 50 centis mélységűvel.
Az ilyen szállásokon valóban ki tud kapcsolódni a szülő is, hiszen jó szívvel, nyugodtan hagyhatja a gondozókra gyermekét egy-két órára, amíg részt vesz a felnőtt programokon, vagy egyszerűen csak olvasással, vagy sétával tölti el az idejét.
Magyarországon szinte minden tájegységben található már ilyen szállás. Az internetes böngészőbe beírva a bababarát szót, több oldalon keresztül válogathatunk a kínálatokban. A szolgáltatásokért sok esetben üdülési csekkel is fizethetünk, ami még nagyobb mértékben megkönnyíti választásunkat.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kisgyermek fogalomalkotása

A fogalomalkotáshoz és a fogalmak alkalmazásához először meg kell értenie a gyereknek a „hasonló” és …

Hozzászólás