Babajelek

Azok a szülők, akik munkájuk miatt a nap legnagyobb részében távol vannak kisgyermeküktől, gyakran hezitálnak, érdemes-e megtanulniuk és a családban használniuk a babajeleket. Muszáj őket emlékeztetnünk arra, hogy azért jó sokat vannak együtt a gyerekeikkel, különösen a hétvégéken. Mi lehelné még jobbá ezeket a közös
időket, mint a „beszélgetés” a jelek segítségével?
A babajelek nagyszerűen működnek a kapkodás öltözködés és reggelizés idején is, amikor Anya megpróbál mindenkit felkészíteni, és időben elindítani. Este pedig, amikor a család elfáradt, a Babajelek különösen sokat segíthetnek a vacsora, a fürdés és a lefektetés körüli teendőkben, minden simábban megy, ha a szülő igazán ismeri és érti gyermeke igényeit. Ezen túl a babajelek segítenek a családnak az érzelmi egymásra hangolódásban. Segítségükkel el lehet mesélni, kivel mi történt aznap, a tipikusan stresszes időszakokat meleg és becses pillanatokká váltó/hatják. A babajelek egyszerűen sokkal több örömet hoznak a mindennapokba!
Ha a kisgyermeked napközben gyerekcsoportban van, vagy rendszeresen bébiszitterek vigyáznak rá, érdemes nekik beszélni a módszerről, és bevonni őket a baba tanításába. Tudasd velük, milyen fontos számodra, hogy a gyermeked képes legyen kommunikálni az őt körülvevő emberekkel. Mondd el, melyik babajelet használjátok otthon, és a jelek hogyan segítenek a kisgyereknek kifejezni igényeit, érzéseit, és vágyait.
Mint már elmondtuk, a babajelek módszere ,,ablakot nyit” a kisgyermek elméjébe, amin bárki bepillanthat. Mondd el a gyermekgondozóknak, melyik babajelet használjátok otthon, és meséld el nekik, ha már tudtok egy újat. Bátorítsd a d adusokat, hogy tanítsanak a gyereknek olyan új jeleket, amik a napi tevékenységekhez kapcsolódnak, kérd. hogy tájékoztassanak erről.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A babaruhák mosása

Miután valószínűleg rengeteg időt (és egy kisebb vagyont) fordítottál a kisbabád ruhatárának beszerzésére, érdemes nagyon …

Leave a Reply