Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / Felkészülés a szülésre

Felkészülés a szülésre

A szülésre való felkészülés során általában két nagyon fontos dolog jut a leendő szülők eszébe: a kismama megfelelő terhes gondozásban való részvétele — amely elengedhetetlenül szükséges az egészséges szülés szempontjából -, illetve az újszülött szobájának berendezése és előkészítése a kis jövevény fogadására. A terhes gondozás napjainkban kitér a szülést követő időszakra is, azaz igyekszik megfelelő alapismeretekkel ellátni a kismamákat. A hangsúly mégis sokkal inkább magára a szülésre helyeződik, és nem szán elég időt azokra a
nagyon praktikus tippekre és tanácsokra, amelyekről a szülők, ha megfelelő időben jó előre értesülnek, rengeteg szabad és stressz mentes időt spórolhatnak meg maguknak a baba meg születését követő időszakra.
Ha megpróbáljátok a tanácsaimat az első naptól fogva napról-napra követni, akkor a kisbabátok elégedett és boldog gyermek lesz, ráadásul meg arra is marad időtök, hogy magatokkal és egymással foglalkozzatok. Mindez természetesen nem jelenti azt, hogy a napjaitokat ugyanúgy élhetitek tovább, mint eddig, hiszen — ahogy azt az időbeosztási javaslatokból és táblázatokból is látni lehet – a rendelkezésetekre álló szabadidő rettentően kevés lesz. Ennek ellenére hidd el nekem, hogy azoknak a szülőknek, akik nem követik a könyvbeli leírt módszert, még ennél is sokkal kevesebb ideje jut pihenni. A rendelkezésedre álló szabadidőben kell megoldanod – hacsak nincs külön segítség — a főzést, a mosást, és minden egyéb háztartással és a család többi tagjának ellátásával kapcsolatos teendőt.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kisbabák tejigénye

Ahogy nő, minden kisbabának egyre több tejre lesz szüksége. Ennek ellenére, az etetéseket a baba …

Leave a Reply