Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / Babakocsi választása

Babakocsi választása

A hagyományos babakocsik nagyon drágák, és nem igazán alkalmazkodnak a modern élet mindennapjaihoz. A legtöbb szülő praktikusabbnak találja a kisebb méretű kocsikat. A babakocsi választásnál a legfontosabb szempont élettered és életstílusod figyelembevétele. Például ha kocsival jársz bevásárolni, akkor érdemes az összecsukható sportkocsit választanod, amit könnyen felállíthatsz és összecsukhatsz, és nem is
túl nehéz ahhoz, hogy egyedül beemeld a csomagtartóba. Manapság már olyan könnyű összecsukható babakocsikat is lehet kapni, amiket vízszintes helyzetbe is lehet állítani az újszülötteknek. Olyan típust válassz, amin van napvédő és esőköpeny is, mert ezek megvédik a babát az időjárás viszontagságaitól.
Egy másik népszerű választás a „három az egyben” többfunkciós babakocsi, amit kezdetben lehet hordozható kis-
ágynak, később pedig összecsukható gyerekkocsinak is használni. Különösen akkor nagyon hasznos döntés egy ilyen többfunkciós kocsi megvásárlása, ha egy nyugodt, csendes környéken laktok, és általában gyalog jársz a boltba vásárolni.
A harmadik lehetőség az összecsukható kocsi egy nehezebb, erősebb változata, ami szintén vízszintes helyzetbe állítható az újszülöttek számára, és általában van hozzá egy matrac is.
Ha előreláthatólag a babakocsit nagyvárosban fogod használni, vagy olyan boltokba is be kell menned, ahol szűk hely van a pocok között (pl. szupermarketekben), akkor nagy- segítség a forgókerekes babakocsi, amivel könnyedén be lehet kanyarodni a sarkokon.
Bármelyik típust is választod, gyakorlásra lesz szükséged, hogy amikor már meg van a baba, könnyen ki tudd nyitni és össze tudd csukni a kocsit. Még mielőtt megveszed a babakocsit, próbáld meg felemelni, és felrakni valahova a boltban, hogy lásd mennyire lesz egyszerű (vagy nem) betenni majd a csomagtartóba.
A következő tanácsokat érdemes megfogadni, amikor babakocsit választ az ember:
Legyen benne erős, jó minőségű biztonsági öv, ami megfogja a babát vállán és a derekán.
Könnyen kezelhető fék legyen rajta.
Legyen hozzá esővédő és kupola, ami megvédi a babát az erős napfénytől, esőtől és széltől.
Mivel a babakocsi típusok évről-évre változnak, nem érdemes várni a kiegészítők (napvédő, esővédő, szúnyogháló, fejtámla, kocsi táska, stb.) megvásárlásával, mert lehet, hogy később már nem kapsz olyat, ami passzol a korábban megvásárolt babakocsira.
Nyugodtan tologasd a boltban a kocsit, nézd meg, hogy kényelmes-e neked a karmagassága, és hogy mennyire tudsz könnyedén ki- és bejutni az ajtókon vele, illetve kanyarodni a sarkokon.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Pelenka – eldobod vagy kimosod?

Az eldobható pelenkák korszakában egyre többen térnek át a mosható pelenkák használatára. Nyugat-Európában néhol az …

Leave a Reply