Kezdőlap / Terhesség / Babázzunk felelősen!

Babázzunk felelősen!

Kevesen tudják, de az embriónak már az első három hónap alatt kifejlődnek a szervei. Amint megfogan, azonnal elkezdődik a fejlődés, így tehát az édesanya, aki még nem is tudja, hogy a szíve alatt egy másik életet táplál, máris képes őt mérgezni, amennyiben nem megfelelő életmódot él.
A fejlődés belülről kifelé indul, azonban vannak tulajdonságok, amelyek már a fogamzáskor eldőlnek, például, a testmagasság, illetve érzelmi képességek is öröklődhetnek, ám ezek kifejlődésében fontos szerepe van a környezetnek!
A petesejtben, és az ondósejtben megtalálható minden információ azt illetően, hogyan kell összerakni egy bébit, a magzat fejlődése öröklött program szerint jön létre. Az anyai szervezet táplálja a magzatot, és védi is, mechanikailag, és kémiailag is, azaz távol tartja az anya szervezetében lévő káros anyagokat. Az 1-3. hónap közötti időszak tehát a legfontosabb, ami a magzat fejlődését illeti, és bár az emberi szervezet csodálatos, de nem képes mindenre. Így a magzattól nem tudja távol tartani a drogokat sem, a betegségeket sem, a szennyeződések minden formáját sem.
Vagyis az alkohol, és a dohányzás minden mennyiségben károsítja a magzatot! Nem csak károsíthatja, hanem károsítja is, csupán a károsodás mértéke az, ami eltérő lehet!
Éppen ezért kellene mindenkinek, aki gyermeket szeretne felelősen élni az életét, és felkészítenie a szervezetét arra, hogy egy másik élet költözhessen be, akit védeni kell, óvni kell, akiért az első pillanattól kezdve felelősek vagyunk, hiszen nem várhatjuk el attól a csöppségtől (aki a 3. hónapra már átlagosan 10-12 cm hosszú) hogy maga figyeljen a saját épségére.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mit nem szabad enni és inni terhesség alatt

Nem igaz hogy terhesség alatt kettő helyett kell ennünk. Sokkal lényegesebb, hogy MIT együnk, nem …

Hozzászólás