Kezdőlap / Pénzügy / Hitel / Bankkártyával a nyárba

Bankkártyával a nyárba

A plasztikkártya – legyen az betéti kártya vagy hitelkártya – praktikus útitárs, bármerre is indulunk a világban. Nyaralásunk úti célja lehet külföld vagy belföld, Horvátország, Olaszország vagy akár a Balaton, kártyánkat soha ne feledjük otthon, hiszen a bankkártya használatának számos praktikus előnye van a nyaralás alatt is. Sőt bankkártyánk már az utazás szervezésekor is hasznos lehet, hiszen segítségével az interneten keresztül megvehetjük repülőjegyünket, vonatjegyünket, lefoglalhatjuk szállásunkat a kiválasztott szállodába. Az internetes kártyahasználat ugyanolyan megbízható, mint amikor egy utazási irodában fizetjük ki a nyaralás költségeit a kártyával, ugyanis a fizetés minden esetben az elfogadó bank weboldalán történik, adatainkat is itt adjuk meg. Nagyon fontos tudnunk, és betartanunk azt az alapszabályt, hogy kizárólag azokat az adatokat kell és szabad megadnunk, amelyek a kártyánkon szerepelnek, a PIN kódunkat soha!
Az utazáshoz szükséges ruhaneműk, kellékek, útikönyvek beszerzésekor is – legyenek azok kis összegű vásárlások – érdemes bankkártyával fizetni, hiszen Magyarországon ez ingyenes.
A hazánkban kibocsátott betéti és hitelkártyák zöme külföldön is használható. A MasterCard kártyákat ma már közel 2 millió ATM-nél (pénzkiadó automatánál) és több mint 32 millió üzletben fogadják el világszerte. A velük való vásárlás többnyire külföldön is díjmentes.
Amennyiben elveszítjük, vagy ellopják a kártyánkat, egy telefonhívással bárhonnan azonnal letilthatjuk azt bankunk éjjel-nappal hívható ügyfélszolgálatán. Így senki sem tudja igénybe venni a kártya segítségével bankszámlán lévő pénzünket vagy a kártyás hitelkeretünket. A még nagyobb biztonság érdekében vásárlásainkról, készpénzfelvételeinkről SMS-értesítést is kérhetünk pénzintézetünktől, így azonnal értesülünk minden pénzmozgásról.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Gyorshitel

Gyorshitel igénylésére akkor van szükségünk, ha sürgősen pénzhez szeretnénk jutni, ám erre nincs más mód, …

Leave a Reply