Kezdőlap / Pénzügy / Hitel / Hitelkártya biztosítással kombinálva

Hitelkártya biztosítással kombinálva

A Groupama Garancia Biztosító úgynevezett törlesztési biztosítási konstrukciót tesz lehetővé az olyan ügyfeleknek, akik valamilyen OTP hitelkártyával rendelkeznek.
A biztosító szolgáltatása haláleset, illetve különböző fokozatú rokkanttá, keresőképtelenné válás és munkanélküliség esetére érvényes.
Ha a hitelkártya tulajdonosa például meghal, akkor a biztosító megfizeti a banknak a hitelkártyával felvett hitelek, kamatok és járulékos költségek teljes összegét, tehát ezek nem hárulnak a családtagra vagy az örökösökre. Hasonló a helyzet a pontosan szabályozott rokkantsági fokozatokban, illetve a balesetből eredő 50 százalékos vagy annál nagyobb egészségkárosodás esetén.
Ha a kártyatulajdonos keresőképtelenné vagy munkanélkülivé válik, akkor a biztosító a havi törlesztési díjnak bizonyos százalékát vállalja át a biztosított ügyféltől.
Természetesen a biztosítási szerződés megkötése előtt a biztosítottnak nyilatkoznia kell néhány rá vonatkozó körülményről, például, hogy életkora 18-70 év között van, továbbá nem áll tartós gyógyszeres orvosi kezelés alatt, azaz egészséges, és az utóbbi egy évben nem volt egybefüggő 30 napig keresőképtelen állományban. A biztosító ugyanis mentesül a szolgáltatás teljesítése alól, ha kiderül, hogy a biztosított valótlant állított, illetve ha például olyan betegségben hal meg, amelyről már tudomása volt a szerződés megkötésekor.
A biztosítás valamennyi országban bekövetkezett biztosítási eseményre (haláleset, rokkanttá válás, balesetből eredő egészségkárosodás) kiterjed, kivéve a munkanélkülivé válás kockázatát, amely csak Magyarország területére korlátozódik.
Ennek a biztosítási konstrukciónak a díja az adott hitelkártya havonkénti elszámolásakor fennálló hiteltartozás 0,6 százaléka. Tehát ha például a július 31-ei egyenleg, azaz tartozás 50 ezer forint a hitelkártyán, akkor az e hónapra érvényes biztosítási díj 300 Ft.
Természetesen a fentieknél részletesebb szabályozás vonatkozik a törlesztési biztosításra, de a lényeges tudnivalókat igyekeztünk felvázolni írásunkban.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Gyorshitel

Gyorshitel igénylésére akkor van szükségünk, ha sürgősen pénzhez szeretnénk jutni, ám erre nincs más mód, …

Leave a Reply