Kezdőlap / Pénzügy / Biztosítás / Biztosítási lépcső, életbiztosítás

Biztosítási lépcső, életbiztosítás

Különböző biztosítási fajták léteznek. Így megkülönböztetünk direkt biztositokat és viszontbiztosítókat.
A direkt biztosítók, akik elvállalják a különböző dolgok, mint pl. élet-, lakás-, autó-, poggyász-,kár-,ékszerbiztosítást (és még amit az emberi elme el tud képzelni.)

A viszont biztosítók mondhatni a biztosítók biztosítója. A lényeg, hogy átvállalják a kockázat egy részét.
A szak biztosítok, mint ahogy a nevükből is lehet következtetni, konkrétan egy fajtabiztosítási formára szakosodnak. Tehát foglalkozzunk mi is egy konkrét biztosítással, mint pl az életbiztosítás. Ezt a fogalmat is két részre oszthatjuk, vannak az úgy nevezett kockázati életbiztosítások. A lényege, hogy csak akkor fizet, ha valami káreset történik. Ha itt a futamidő lejár, és nem történik káreset, akkor a biztosítás kifizetés nélkül megszűnik. Van egy úgynevezett megtakarításos életbiztosítás is. Itt a kockázati elemek minimálisak, leginkább a megtakarításra vannak kialakítva. Ennek ellentéte, a modernebb, különböző életbiztosítások. Ahol a biztosító a futamidő végén egy előre meghatározott fix összeget fizet ki. Ennek a formának a hozama igen csekély, sőt még ehhez kapcsolódódnak a kockázati elemek is, amiknek komoly költségei vannak. Az emberik azt hitték, hogy ezt ajándékba kapják. Így ezek az életbiztosítások jobbik esetben csak a befizetett összeget adták vissza, szinte kamat nélkül.

Mai világban már különböző testrészünkre is köthetünk biztosítást. Mindenképp, ha biztosítást akarunk kötni, akármilyen típusú legyen is, nézzünk szét a lehetőségek között, töltsünk egy kis időt a keresgéléssel. Rengeteg internetes oldal ad tájékoztatást, de ne mindig higgyünk a világhálón olvasottaknak, mindenképp járjunk utána személyesen.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az életbiztosítások kialakulása

Az életbiztosítások megjelenésének elengedhetetlen feltétele volt a csillagász, Edmond Halley által 1693-ban megalkotott halandósági tábla. …

Leave a Reply