Kezdőlap / Pénzügy / Biztosítás / Biztosítsuk a jövőnket

Biztosítsuk a jövőnket

Egy cégnek rendszeresen, vagyis évente, havonta fizet egy fix összeget, azért hogy szükségleteit fedezze. Önmaga és az intézmény között létrehozz egy biztosítást.
A biztosító vállalja, hogy a megkötött szerződés alapján megállapítja a kockázatvállalás díját, megtakarít egy előre meghatározott összeget, átvállalja a rizikót, és teljesíti az összefoglalt pontokat.
Akik tagjai a rizikót vállaló közösségnek azokat a személyeket azonos kockázatnak tesszük ki.
Ha megoszlik a teher, az kedvezőbb az egy személyre jutó anyagi terhet illetően. A biztosítás elve, hogy kölcsönösen osszuk fel a kockázatot, és a közös kockázatvállalás. Minél többen tagjai, annál kevesebbet kell fizetni személyenként. Ha felbecsülhető a kockázat mértéke, akkor be tudjuk biztosítani. A biztosító felhasználja a kár gyakoriságát több éves felmérés alapján. Viszontbiztosítást nem csak magyar cég végezhet. Ez alatt azt értjük, hogy a biztosítás a kockázatot plusz pénzért továbbadja másik cégnek. Ezt akkor használják, ha a kockázatvállalás szűk körben fordul elő, így elég nagy teher húzza a biztosító vállát. Kockázatot két csoportra oszthatjuk:
Spekulatív kockázat: aki okozta a veszélyt, az idéző elő, lehet kedvezőtlen és kedvező is.
Kárkockázat: ide soroljuk az elemi károkat. Veszélyeztetett személytől függetlenül történik negatív esemény. Tartalékolással megelőzhető a kockázat. A kár eseményeket értelemszerűen kármegelőzéssel előzhetjük meg. Ha pénzt teszünk félre, megtérítésre kezdünk gyűjteni, ha készletet halmozunk fel, akkor tartalékolunk a kár esetleges bekövetkezte ellen. Aki félretesz, az saját magát biztosítja be a kár ellen. Jelentősége: Kedvező egyénekre és gazdaságokra is. A biztosított személy, biztonságot nyújt a gazdálkodáshoz, így instabil pénzügyi helyzetből megtervezhető költséget hozhat létre. Ha kár következik be, ezt a biztosító teljesen megtéríti, és megakadályozza a további károkat, illetve biztosítja az újratermelést. A személybiztosítás kedvező feltételeket biztosít az életkörülmények javításához. Ez egy olyan megtakarítási alak, mely kedvező gazdaságoknak, és önálló személyeknek egyaránt. A „begyűjtött” összeget bankszámlán tárolják, ahol megforgatják ezzel is támogatást nyújtva a gazdaságnak. Ezzel lehet védekezni az infláció ellen. Az állami költségvetésen is segít a biztosító. Nem kényszeríthető senki a biztosításra, mindenki el tudja dönteni, hogy igényli-e szolgáltatást. Kötelezővé csak társadalmi érdekből tehető.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az életbiztosítások kialakulása

Az életbiztosítások megjelenésének elengedhetetlen feltétele volt a csillagász, Edmond Halley által 1693-ban megalkotott halandósági tábla. …

Leave a Reply