Brac sziget

Horvátország Brac szigete igazán kiváló hely a pihenni vágyók számára. Harmadik legnagyobb szigetként sok látványosságot, gyönyörű helyeket rejt magában. Splitből autóskomppal könnyen megközelíthető, melynek végállomása Supertár, a sziget fővárosa.
Tengerpart mellett nyaralni igazi kikapcsolódás, hiszen akkor megyünk le úszni, napozni, amikor csak kedvünk támad. A kilátás gyönyörű, a víz tisztasága miatt pedig láthatjuk a tenger élővilágát. Érdemes búvárszemüveget és hozzá való felszereléseket is vinni. Az apró halacskák, és a tenger alján élő növények igazi élményt nyújtanak számunkra. A 10 kilométer hosszú Bol öbölbe mindenképpen menjünk el, az ottani homokos tengerpart, és az érdekes hosszú nyúlványú Aranyszarvnak nevezett hely olyan, akár a filmekben. Kisebb erdőszerűséget találunk nem messze a parttól, ahol étkező helységek, és öltözők találhatók. A homokos, néhol kavicsos parton pedig jókat sétálhatunk a napsütötte gyönyörű tenger mellett.
Nagyon jó kirányduló helyet is biztosít számunkra a sziget. Igazi túristáknak érezhetjük magunkat, ha a Blaca kolostor megközelítését tűzzük ki célul. Az út több kilométer és végig egy túristaösvényen mehetünk, melyen jelek segítik az utunkat. Találhatunk eléggé meredek részeket is, kavicsos, nehezen járható utakat, időnként kisebb szobrokat. A kilátás viszont egészen magávalragadó, ahogy elénk tárul a tenger és a part csodás élővilágának együttese. A kolostorban a mai napig gyertyával világítanak, mellyel visszaadják a régi idők hagyományát. Az épület hatalmas, és mintha egy domb oldalára lenne építve egy nagy erdő közepén.
A Vidova Gora az adriai-szigetek legmagasabb pontja. Gyalogtúrával, de akár gépjárművel is megközelíthető. Látható innen az összes dalmát sziget. A 778 méteres csúcson, mintha miénk lenne a sziget, magával ragad a látvány, a gyönyörű kék víz. Magunkba szívhatjuk a friss levegőt, melynek csak jótékony hatása lehet mind a szervezetünkre, mind pedig a lelkünkre.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Lássuk a csodás Horvátországot!

Horvátország közép-európa egyik állama,Magyarország déli szomszédja.A két ország 800 éves közös történelemre tekint vissza,hiszen 1102 …

Leave a Reply