Kezdőlap / Étel és ital / Ínyecségek / Campari a királyi rangra emelt ital

Campari a királyi rangra emelt ital

A Campari szülőhazája Olaszország. Színe rubintvörös, megjelenése extravagáns, íze szokatlan különleges, íze kesernyés, mégis azonnal megnyeri mindazok tetszését akik megkóstolták. A Campari igazi étvágygerjesztő ital. Megalkotója Caspare Campari fiatal kora óta azzal kísérletezett, hogy a gyógynövények erejét beépítse a mindennapi étkezésbe. Így jutott el a később róla elnevezett Campari megalkotásához. Az általa megalkotott italba nyolcvannégyféle gyógyfű és gyökér kivonatát keverte, s maga is elcsodálkozott, hogy az így elkészített ital milyen jó hatással van az étvágytalansággal küszködőkre.
A Campari az olaszok olyan nagyon becsülték, hogy amikor a Milánói Scalát ünnepélyesen megnyitották, Victor Emanuel olasz király királyi rangra emelte.
A Campari népszerűségének titka talán abban rejlik, hogy a megfelelő hőfokon kínált kesernyés ízű ital kifejezetten hűsítő hatású, ráadásul soha nem tompítja el az utána fogyasztott étel ízét, zamatát. A Camparit 4 fokos hőmérsékleten szabad felszolgálni. Mivel étvágygerjesztő mindig csak kis mennyiségben decinként kínáljuk. Szesztartalma alacsony, ezért nyugodtan lehet keverni narancslével és szódavízzel. Amennyiben valamilyen más itallal keverjük a Camparit, ügyeljünk arra, hogy mindig megfelelő pohárba szolgáljuk fel és a díszítésről se feledkezünk meg. Díszítéshez narancskarikákat használjunk.
A Camparit a nap bármely szakaszában kortyolgathatjuk nemcsak akkor mikor nincs étvágyunk. Rendezvényeken, baráti összejöveteleken vendégfogadó italként is használhatjuk, de akár koktélt is keverhetünk belőle.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hideg, banános narancsleves

A banán igazából téli gyümölcsös, de ma már egész évben minden áruház és zöldségesbolt polcain …

Hozzászólás