Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Miért adjuk fel a fogyókúrát?

Miért adjuk fel a fogyókúrát?

Mindannyian találkoztunk már olyan emberrel, aki idejekorán feladta a komoly szándékkal induló fogyókúrát. Lehet, hogy mi magunk is jártunk már így, de ezt bevallani borzasztó nehéz! Ilyenkor kifogásokat, magyarázatokat gyártunk – és a végén mi magunk is képesek vagyunk elhinni!
De mi lehet a baj? Miért adjuk fel a fogyókúrát?

Először is tisztában kell lennünk azzal, hogy mi emberek nem szeretjük feladni szokásaikat a változás érdekében. Ez nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy nem tudjuk tartani magunkat az elhatározásainkhoz. Vannak körülmények, amelyek kibillentenek. Ha a párunk, gyermekünk nem szorul diétára, akkor vasakarattal kell rendelkeznünk, hogy elkészítsük nekik a finom, tápláló – többnyire kalóriadús – vacsorát, sőt mosolyogva tudjunk leülni velük az asztalhoz. Ezt persze megelőzi az embert próbáló bevásárlás. Ha nem vagyunk erre a kihívásra előre felvértezve, nem lesz hosszú életű a fogyókúránk! Pár nap múlva visszaugrik az elvesztett 1-2 kiló.
A megfigyelések szerint az alacsony önkontrollal bíró emberek jobban teljesítenek a megengedő típusú változások során. Ez annyit tesz, hogy például, elhatározzák, hogy mostantól többet járnak el otthonról, többet fognak sétálni, kirándulni és jobban élvezik az életet. Ezzel szemben az erős akaratú embereknek a megszorító típusú változásokat alkalmazzák előszeretettel. Úgymint diéta, fogyókúra, konkrét sport.
Mindenki változtathat a súlyán, a lényeg csak annyi, hogy megtaláljuk azt a célt, amit teljesíteni tud, és azt a módszert, aminek segítségével el tudja érni azt.
Módszerből pedig bőséges a kínálat.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás