Kezdőlap / Üzlet / Karrier / Céghűség

Céghűség

Függetlenül attól, hogy hol dolgozik az ember, ahhoz hogy a cégnél megbecsüljék és feljebb jusson, kell a céghűség. Ezen múlik a termelékenység. Senki nem szereti azokat a dolgozókat, akik miután megtanulták hogyan kell a cégnél dolgozni, búcsút intenek neki. Mindenki azt szeretné, ha az alkalmazottak sokáig dolgoznának náluk és fejlődnének.
A céghűség tudata amint feljebb megyünk a képzeletbeli ranglétrán, egyre inkább fokozódik. A minimális felelősségtudatba dolgozó emberek legfontosabb motiválója a fizetés. Így egy egyszerű fizetésemeléssel el lehet csábulni. Az ok nagyon egyszerű, még alig van felelőssége. Így ha magasabb fizetést kap, akkor tévesen azt hiszi, hogy magasabb presztízse is lesz. A lépcsőfokokon haladva egyre inkább céghűség tapasztalható, majd a legfelsőbb fokon ez kiteljesedik. Az anyagi okok háttérbe szorulnak és a presztízs, a karrier kerül előtérbe. Csak az előrelépés jelentősége érdekli őket, így kitartanak a cégük mellett. Viszont van egy (szerencsére) kevés réteg, aki még jobba fizető munka miatt otthagyják a céget.
Hiába kap az alkalmazott több fizetést, ha a cég belső szervezése, környezete nem tetszik neki, akkor nem lesz hűséges a céghez. Ezért a cégek próbálják kiszűrni az állásinterjú során az olyan embereket, akik csak lejjebb viszik a céget, akik nem biztosítanak megfelelő munkakörnyezetet személyiségükkel. Hiszen nem csak a munka a fontos, hanem a környezet is. Manapság több időt töltünk a munkahelyen, mint otthon a családdal. Ők a második otthonunk, ha akarjuk, ha nem. Ha az az otthon nem nyújt örömöt, akkor egy idő múlva elhagyjuk azt a helyet.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Csapatépítő tréningek

Az utóbbi időkben egyre inkább elterjedtebb, egyre széles körben alkalmazzák a csapatépítő tréningeket az egyes …

Hozzászólás