Az uborka és a tök házasságából született cukkini világos- vagy sötétzöld színű zöldségféle, amely egyre népszerűbbé válik a patisszonhoz, padlizsánhoz hasonlóan. Courgettes-nek, cukkettinek is nevezik. A tökfélék családjába tartozó növény 10-30 cm hosszú kabak-termésének héja a világoszöldtől az erőteljes sötétzöld árnyalatig terjed, de lehet sárga, vagy sárga csíkos is. A …
Érdekel a cikk folytatása? »Fogyókúrás receptek Béres Alexandra súlykontroll programjához
2 napja kezdtem ezt a diétát, mert jónak találtam eddigi diétás tapasztalataim alapján. Úgy látom, nincs híján vitaminnak, ásványanyagnak és szénhidrátnak sem. Összegyűjtöttem, mi ehető az első szakaszban és pár tippet is leírtam, amelyek nincsenek kifejtve, mindent a megfelelő összetevőkből főzök meg és minden ki van már próbálva. Amennyiben bárki …
Érdekel a cikk folytatása? »Vegetáriánus ételek
Itt a nyár, a melegben könnyebb ételekre vágyunk. A piacokon megjelentek a nyári zöldségfélék, amelyeket már nem melegágyas termesztésből árulják a kereskedők, mint pl. a cukkini, a paradicsom, stb. Két könnyen elkészíthető nyári étel receptje: Cukkini rakott Felkarikázunk két nagyobb cukkínit, besózzuk, és lisztbe-tojásba forgatjuk, majd kisütjük. Felkarikázunk öt nagyobb …
Érdekel a cikk folytatása? »Főszerepben a zsenge, ropogós cukkíni
Egy finom, paradicsomos-tejszínes-bazsalikomos-csirkés ragut egészítsünk ki némi nyers, éppen ezért ropogós cukkínivel. A piacon zsenge, apró cukkíniket lehet kapni, egyszerűen nem lehetett otthagyni. Ezeket a finom, zsenge, ropogós zöldségeket vétek agyonfőzni, hihetetlenül finomak nyersen, azonban nyers cukkínit nem tehetünk a családunk elé, ezért kicsit csaljunk. A női praktika segítségével álcázzuk. …
Érdekel a cikk folytatása? »Különleges zöldséges saláták
Fejes saláta almamártással 2 fej salátát alaposan megmossunk és kisebb darabokra vágjuk. 2 almát meghámozunk, megreszeljük és elkeverjük 2 dl joghurttal, kevés citromlével, borssal, pici cukorral. Ebbe a mártásba forgatjuk bele a salátát és 1-2 órára hűtőben érleljük. Paradicsomsaláta fűszeresen 8-10 szem paradicsomot cikkekre vágunk és megsózzuk. A petrezselymet finomra …
Érdekel a cikk folytatása? »Rakott cukkinis palacsinta
A cukkini a az uborka és a tök házasságából született. Húsa ropogós, íze semleges, tehát olyan lesz amilyenre ízesítjük. A cukkini nyersen is ehető. Készíthetünk belőle salátát is, mivel könnyen emészthető. Ezenkívül párolhatjuk, tölthetjük, savanyíthatjuk még süteményt is készíthetünk belőle, de hússal sajttal, tojással is gazdagítható. Kevesen tudják, hogy a …
Érdekel a cikk folytatása? »