Kezdőlap / Étel és ital / Főzés / Különleges zöldséges saláták

Különleges zöldséges saláták

Fejes saláta almamártással
2 fej salátát alaposan megmossunk és kisebb darabokra vágjuk. 2 almát meghámozunk, megreszeljük és elkeverjük 2 dl joghurttal, kevés citromlével, borssal, pici cukorral. Ebbe a mártásba forgatjuk bele a salátát és 1-2 órára hűtőben érleljük.

Paradicsomsaláta fűszeresen
8-10 szem paradicsomot cikkekre vágunk és megsózzuk. A petrezselymet finomra vágjuk, összekeverjük a bazsalikommal, 2-3 evőkanál olajjal, sóval, borssal és ezzel az öntettel meglocsoljuk a paradicsomot.

Cukkini saláta
Egy közepes cukkinit meghámozunk hosszába félbevágjuk és kiszedjük a magját. Közepes vastagságú szeleteket vágunk belőle és besózzuk. Egy-két óra múlva kinyomkodjuk belőle a lét és beletesszük egy tálba. 1-2 kávéskanál cukorral, ecettel, borssal, köménymaggal és vízzel annyi salátalevet készítünk, hogy ellepje. A salátalébe még teszünk 1 fej apróra vágott vöröshagymát, kevés kaprot, valamint egy gerezd zúzott fokhagymát is. Lehűtve tálaljuk.

Vitamin saláta
2 nagy fej salátát megmossunk apróra vágjuk, adunk hozzá 1 csomag felaprított újhagymát, 1 keményre főtt karikára vágott tojást, és egy csomag karikára vágott hónapos retket. Az alapanyagokat egy nagyobb tálba összekeverjük, megsózzuk, mustárral ízesítjük és 1 pohár kefirt keverünk hozzá. Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt megszórjuk reszelt sajttal.

Török saláta
Kell hozzá 30-30 dkg fürtös uborka és paradicsom. Az uborkát vékony szeletekre vágjuk, a paradicsomot felkarikázzuk. Megtisztítunk 2 fej lilahagymát és szintén felkarikázzuk. Az összes hozzávalót egy tálba tesszük megsózzuk és olívaolajjal meg borecettel megöntözzük, megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel. Hűtve kínáljuk.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Császárrétes

A rétest csak magas sikértartalmú lisztből készíthetünk. Gyúródeszkára megszitáljuk a lisztet, hozzáütjük a tojássárgákat, majd …

Leave a Reply